petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Indijan Vels: Najava muškog dela turnira

Prošle sezone masters u Indijan Velsu je bio osakaćen ne igranjem nekih velikih igrača, ali ove sezone će sve to da se nadoknadi. Na veliku žalost ljubitelja tenisa Huan Martin Del Potro neće igrati u Indijan Velsu zbog nedovoljnog oporavljenog kolena, a to znači da će Indijan Vels dobiti novog šampiona, jer je upravo Del Potro prošle sezone u finalu bio bolji od Rodžera Federera. Pored Del Potra od jačih igrača neće igrati samo Žo Vilfred Conga koji ima problema sa dugim putovanjima, a ostatak prvih 50 na ATP listi je u Indijan Velsu.

Odbrana bodova:

Federer: Brani finale 600 ATP bodova
Ćorić: Brani polufinale 360 ATP bodova
Raonić: Brani polufinale 360 ATP bodova

Kakve su šanse pomenutim igračima da naprave sličan uspeh?

Rodžer Federer je oduvek voleo da igra u Indijan Velsu. Iako su uslovi spori za njegov agresivni stil tenisa, podatak da je 5 puta osvojio titulu i još 3 puta igrao finale svakako potvrđuju tu našu tezu. Rodžer u Kaliforniju dolazi sa 100. titulom iz Dubaija i svakako je pun samopouzdanja. Nikako ga ne treba otpisivati, jer je sve na njemu.

Što se Ćorića tiče prošle sezone je baš od Federera poražen, a malo je falilo da pobedi u tom meču. Iako igra dosta promenljivo mora se istaći da je dosta napredovao posebno na psihološkom planu. Ova podloga mu baš pogoduje, jer iako je betonska dosta je sporija, a svi znamo da je Ćorić izraziti šljakaš. Uz malo sreće sa žrebom Ćorić sigurno može daleko.

Milošu Raoniću ne dajemo velike šanse za dobar uspeh, jer je nekonstantan. Konačno se razišao sa trenerom Ivaniševićem što znači da je bez trenera. U njegovoj igri nema nikakvog napretka, povrede su učestale i one su glavni krivac za njegovu stagnaciju. Ova podloga je spora, i Raonić neće moći da računa na lagane poene kao na ostalim betonskim podlogama. Uglavnom treba gledati sa kim Raonić igra, i ako igra protiv iole boljeg defanzivca, tada treba udariti kontru.

Glavni favoriti za titulu:

1) Nećemo izmisliti toplu vodu ako kažemo da je prvi favorit za osvajanje turnira Novak Đoković. Najbolji igrač sveta kreće po svoju šestu titulu u Indijan Velsu i samo nekoliko igrača može da mu stane na crtu. Novak nakon Melburna nije igrao što znači da je odmoran i spreman za novu titulu. Njegov „ubilački“ pogled se vratio, stara ekipa je na okupu i to je najbitnije za njega. Iako ima škakljiv raspored na početku turnira ako bude bio na svom nivou niko nema šanse.

Pored Novaka Đokovića ima još nekoliko igača koji bi mogli da napadnu titulu, ali ne možemo sa sigurnošću reći da će tako biti. Rafa Nadal takođe voli Indijan Vels, ali njegova forma je za nas i dalje pod velikim znakom pitanja.

Od igrača na koje bi trebalo obratiti pažnju na početku turnira su svakako Stefanos Cicipas koji polako „kupuje“ tenisku publiku svojim rezultatima i harizomom. Pored njega mora se obratiti pažnja na Gaela Monfisa koji je vaskrsao od kada je u ljubavnoj vezi sa Elinom Svitolinom.

Tu su naravno još Aleksander Zverev kao i Nik Kirjos kome kada se igra može da pobedi bilo koga na svetu.

Turnir se igra za nagradni fond od 8 359 455 dolara.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje