petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Indijan Vels: Najava polufinalnih mečeva

Danas su na rasporedu polufinalni mečevi muškog tela turnira Indijan Velsa, i u narednih par rečenica ćemo proanalizirati oba meča, i dati neki naš predlog.

19:00 Dominik Tim – Miloš Raonić

Zaista smo iznenađeni ponuđenom kvotom, jer ne vidimo po čemu bio Miloš Raonić trebao da bude favorit. On jeste stigao do polufinala, ali njegova igra (servis) je bio i te kako ranjiv u gotovo svim mečevima, a Tim je svakako najjači igrač protiv kojeg će igrati za sada ovde u Indijan Velsu.

Ova podloga je dosta spora što znači da Raonić neće imati pomoć prvog servisa kao inače. Raonić ne poseduje kik servis kao na primer Džon Izner i zato mislimo da bi Tim mogao imati lepe šanse na ritern gemovima. Ako pogledamo sve mečeve Raonića na Indijan Velsu dolazimo do sledećih broji:

Raonić vs Kveri 4 brejk lopte
Raonić vs Điron 4 brejk lopte, 2 brejka i izgbuljen set
Raonić vs Štruf 3 brejk lopte
Raonić vs Kecmanović 3 brejk lopte

Kao što se da videti iz priloženog Raonić ima određene periode kada mu servis ne radi, a na njegovu sreću protivnici nisu koristili pružene šanse. Dominik Tim je ipak mnogo iskusniji i bolji igrač od pomenute četvrotice, a Raonić će morati mnogo više da radi za poene pa će brejk lopti sigurno biti više.

Sa druge strane, Raonić se nije proslavio na riternu. Nikada oni nije važio za igrača koji „razbija“ svoje protivnike. To je uglavnom jedan brejk i posle se čuva servis. U ova ćetiri duela Raonić je ukupno imao 25 brejk lopti, ali pola tih brejk lopti je bila protiv Đirona u meču koji je otišao u tri seta. I kada dođe do brejk lopti potrebno mu je mnogo šansi da ih konvertuje u brejk, što je samo po sebi loše.

Ako bi se dotakli podloge ona više odgovara Timu. Iako je Austrijanac klasični šljakaš ova podloga ide uz njegovu igru zbog odskoka loptice. Tim je igrač koji posle Nadala daje udarcima najviše spina i sa tim bi Raonić mogao da ima problem.

Imao je Tim meč manje, svoje protivnike je dobio sa pola gasa bez izgubljenog seta, i zaista kada sve stavite na papir morate se zapitati zašto je Raonić favorit.

Prva opcija za ovaj meč nam je bio over, ali margina je 24,5 gemova što je mnogo. Druga opcija su kontra hendikep gemovi na Tima koji je ovde po nama bez razloga potcenjen, čak šta više on je nama bliži pobedi.

Predlog za klađenje: Kontra hendikep gemovi Tim +2,5 2,05


21:00 Rodžer Federer – Rafael Nadal

Rodžer Federer i Rafael Nadal su tenis digli tenis na jedan viši nivo. Upravo je njihovo rivalstvo najveće u istoriji tenisa bez obzira što su Đoković i Nadal odigrali više mečeva. Njih dvojica su digli koplje za jedan viši nivo, i prosto naterali ostale da još više rade i napreduju. Svaki njihov međusobni duel je praznik za ljubitelje tenisa širom sveta, ali večerašnji je pod velikim znakom pitanja.

Kao što verujemo da znate, Rafa Nadal je povredio koleno u četvrfinalu protiv Hačanova i pitanje je da li će on večeras izaći na teren. Svi znamo koliko Nadal ima muka sa tim kolenima, a problem se ponovo vratio. Da se ovaj meč igrao pre nekoliko godina Nadal bi sigurno igrao, ali sada posle toliko povreda i zbog njegovih godina, prosto ne bi bilo iznenađenje da Nadal preda ovaj meč.

Jednostavno, on ima taj neki svoj kodeks, i ako nije spreman neće igrati pogotovu protiv ovih najjačih igrača.

Njegovo kretanje u meču protiv Hačanova je zaista bilo limitirano, i tako rovit on nema šta da traži.

Iz tog razloga nismo želeli nešto dublje da analiziramo meč, jer zaista nema svrhe. Federer je ovde izraziti favorit i ako bude meč odigran treba probati sa pobedom Federera.

Predlog za klađenje: Pobeda Federera 1,45


Napominjemo da su ovo samo predlozi koji nisu sigurni, a igrate ih na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje