petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Najava utakmica 20. kola i predlozi za klađenje (subota)

Nakon jučerašnjeg susreta između Anžija i Krila Sovjetova, danas su na programu još 4 utakmice u okviru 20. kola ruske Premijer Lige. Susret između Orenburga i moskovskog Dinama je već u toku, a uskoro nam sledi i duel Urala i CSKA.

U ovoj najavi obuhvatićemo samo poslednje dve utakmice, koje će biti odigrane između Rubina i Rostova, odnosno između Arsenala i Jeniseja.


Rubin – Rostov

Ekipe Rubina i Rostova sastaće se od 14 sati i 30 minuta po našem vremenu, a taj meč biće odigran na “Kazanj Areni“ u istoimenom gradu.

Rubin je u prošlom kolu savladan na gostovanju ekipi CSKA, rezultatom 3:0, a upravo taj meč bio je prvi od početka sezone na kojem je tim iz Kazanja primio više od 2 pogotka. Ipak, i pored činjenice da su primili 3 gola ne umanjuje se kvalitet njihove defanzivne linije koja je svakako jedna od najboljih u ligi. Do sada su primili samo 17 golova na 19 utakmica, zbog čega drže četvrto mesto. Izabranici Kurbana Berdijevog se pred današnji meč nalaze na 6. poziciji, samo jedno mesto ispod crte, a u odnosu na petoplasiranu Lokomotivu zaostaju samo 4 boda. Danas će imati priliku da smanje tu razliku, a mečevi koji će se odigrati sutra (Lokomotiva – Krasnodar i Spartak – Zenit) daju im veliku priliku da umanje zaostatak i za samim vrhom tabele.

Rostov zauzima 7. mesto na tabeli, a na svom kontu imaju 2 boda manje od današnjeg rivala, kao i 6 bodova manje u odnosu na poslednju ekipu iz zone koja vodi u evropska takmičenja. I ova ekipa takođe može da se pohvali kvalitetnom defanzivnom linijom s’ obzirom da su golmani “plavo-žutih“ na 19 odigranih mečeva savladani samo 12 puta (druga najbolja odbrana u ligi). Ekipa Rostova je od početka prolećnog dela sezone odigrala dve utakmice gde su upisali isto toliko remija, na gostovanju ekipi Jeniseja (1:1) što je svakako veliki kiks, kao i u gostima protiv Arsenala iz Tule (0:0). Iako su i na drugom meču odigrali nerešeno taj rezultat ne sme da im se uzima za zlo s’ obzirom da je Arsenal jedan od najboljih domaćina u ligi. Ipak, Rostov sada mora da dođe do 3 boda ukoliko želi borbu za Evropu, a poljuljani Rubin je zaista dobra prilika za to.

Kao što smo već i rekli, Rubin je poljuljan nakon utakmice sa ekipom CSKA, po prvi put u sezoni su primili više od 2 gola, a razlika u odnosu na Lokomotivu povećala se sa 1 na 4 boda. S’ obzirom da Moskovljane očekuje težak raspored imaju pravu priliku da se ponovo približe najboljim ekipama Rusije, dok sa druge strane na 3 boda mora da cilja i ekipa Rostova. Očekujemo meč sa malim brojem golova, gde će i jedna i druga ekipa igrati defanzivno, a zatim svoje prilike tražiti nakon grešaka protivnika, što ih je praktično obeležilo u dosadašnjem toku sezone.

Kraj – 0:2 (0:0)

1P0-1&2P0-1 @1,60 (od 0 do 1 gola i u prvom i u drugom poluvremenu)


Arsenal Tula – Jenisej

Poslednji današnji meč na programu je od 17 sati po našem vremenu kada će tulski Arsenal na svom terenu dočekati Jenisej iz Krasnojarska.

Arsenal na ovu utakmicu stiže u dosta dobrom raspoloženju pošto su nakon početka prolećnog dela sezone uspeli da zabeleže pobedu nad moskovskim CSKA (2:0), a nakon toga i da dođu do boda protiv Rostova (0:0). Ekipa iz Tule sada se nalazi na 8. poziciji sa ukupno 24 osvojena boda što je u odnosu na Orenburg, koji je na vrhu zone za ispadanje, samo 1 bod više. Ipak, Arsenal u poslednje vreme igra dosta dobro, te samim tim imaju tendencije da osiguraju opstanak u ligi. Uspevaju da naprave problem i jačim ekipama od sebe što su posebno pokazali u poslednja dva kola, a prednost im bez ikakve sumnje predstavlja domaći teren gde su ove sezone upisali 5 pobeda, 4 remija i 1 poraz, te pored Zenita važe za najboljeg domaćina u ligi. Danas će imati priliku da svoj put ka vrhu tabele i naravno opstanku u eliti još više osiguraju s’ obzirom da im u goste stiže katastrofalni Jenisej.

Jenisej i dalje tavori na poslednjoj, 16. poziciji sa 11 bodova i praktično bez ikakvih šansi da se dočepaju bar pozicije koja bi ih odvela u baraž. Igra popularnih “Lavova“ je najblaže rečeno katastrofalna, a situacija unutar kluba se samo pogoršava. Poslednji u nizu događaja koji su se dogodili jeste sukob glavnog trenera Dmitrija Aleničevog i samog vrha kluba, nakon što je nekadašnji trener Spartaka iz Moskve za pojedine ruske medije izjavio da mu rukovodstvo radi iza leđa. Određene grupe navijača su pred gubernatora Krasnojarske oblasti izašle sa zahtevom da se Aleničevu uruči otkaz, ali obeštećenje koje bi u tom slučaju moralo da pripadne treneru predstavljalo bi ogroman udarac po i onako loše finansije kluba. Samim tim atmosfera nije na zavidnom nivou, klub je u još većem rasulu nego što je bio tokom jesenjeg dela sezone i pitanje je kada će se celokupna situacija promeniti.

Ekipa Arsenala je veliki favorit na današnjoj utakmici, naravno sa dobrim razlogom. Generalno gledano igraju odlično u poslednje vreme, domaći teren im svakako daje još veću prednost, dok sa druge strane Jenisej nije ekipa koja posebno u gostima može da napravi problem. Očekujemo da ekipa iz Tule rutinski dođe do pobede i time se još više približi vrhu tabele.

Kraj – 2:0

1 @1,85 (pobeda domaće ekipe)


Nadamo se da vam se ova najava svidela te da ste pročitali najvažnije informacije koje vam mogu pomoći prilikom klađenja. 

Tipovi i kvote preuzeti su iz kladionice Maxbet

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje