nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Istorija ispisana u Parizu, Đoković osvojio rekordni grend slem!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ispisuje tenisku istoriju. Đoković je po treći put osvojio Rolan Garos i tako postao rekorder po broju osvojenih grend slem titula. Đoković je u Parizu došao do 23. grend slem titule i sada beži večitom rivalu Rafaelu Nadalu za jedan grend slem.

https://twitter.com/rolandgarros/status/1667931564469043201?cxt=HHwWgoC2nfe616UuAAAA

U velikom finalu Đoković je savladao Norvežanina Kaspera Ruda sa maksimalnih 3:0, po setovima 7:6 (7:1) 6:3 7:5. Bila je to još jedna doktorska disertacija Đokovića kada su u pitanju velika finala.

https://twitter.com/rolandgarros/status/1667931778282127361?cxt=HHwWgoC8obDH16UuAAAA

Osim samog starta meča u kojem je Rud igrao bolje, sve ostalo je bilo na strani Đokovića. Rud jeste poveo sa 4:1, ali to je više bio produkt početne tromosti Đokovića nego li neke bajne igra Ruda. Kako je meč odmicao Đoković je pronalazio ritam i u sedmom gemu uspeo da vrati sve u normalu. Rud je uspeo da se konsoliduje, da odvuče set u taj brejk, ali po ko zna koji put Đoković pokazuje ko je najbolji u taj brejkovima. Dobio je taj deo igre sa 7:1 i poveo sa 1:0 u setovima.

Nakon prvog seta stvari su kliknule. Đoković je bio u naletu i taj nalet je iskoristio da napravi rani brejk. Od tog trenutka se opredelio da čuva svoj servis i to je radio veoma lako do prednosti od 2:0.

Pri rezultatu 2:0 Rud nije delovao kao igrač koji može da preokrene ovaj meč. Đoković je strpljivo čekao svoju šansu i sačekao je u 11. gemu kada je napravio brejk i posle toga lako priveo meč kraju.

Bez ikakve sumnje stranice istorije se pišu ovih dana u Parizu, a s obzirom kako igra Đoković na Vimbldonu postoje velike šanse da Đoković u Londonu dodatno poveća prednost i zapečati priču oko toga ko je najbolji svih vremena ako ona već nije zapečaćena.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje