sreda, 01. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Istorijsko finale Đokovića u Parizu

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale mastersa u Parizu. Đoković je u polufinalu savladao Poljaka Huberta Hurkača rezultatom 2:1, po setovima 4:6 6:0 7:6 (7:5). Plasman u finale turnira je istorijski plasman, jer je Đokoviću obezbedio da sedmu godinu završi kao prvi igrač sveta, po čemu je prestigao legendarnog Pita Samprasa.

Velika borba od prvog pa do poslednjeg poena. U prvom setu je bilo sve u totalnom egalu, do tog osmog gema, kada je Hurkač iskoristio pad koncetracije kod Đokovića i napravio brejk. Nakon toga Poljak rutinski servira za osvajanje prvog seta.

Drugi set donosi brutalan odgovor Novaka Đokovića. Očigleno ljud raspletom prvog seta, Đoković maskimalno diže nivo igre i maksimalnim rezultatom rešava drugi set u svoju korist.

Sjajna serija iz prvog seta se prenela i u drugi. Đoković je rano došao do brejka u odlučujućem setu, poveo sa 3:1, ali tu nije bio kraj. Uporni Hurkač se nijednog trena nije predavao, i to mu je donelo rezultat. Poljak je vratio brejk zaostatka i treći set je otišao u taj brejk.

U taj brejku Hurkač prvi pravi mini brejk za 3:2, no Đoković se momenalno vraća. Čini se da je to bio i prelomni trenutak, jer je Đoković od tog trenutka ušao u svoju zonu i još jednim mini brejkom rešio pitanje pobednika.

Za veliku titulu u Parizu Đoković će igrati protiv boljeg iz duela Zverev/Medvedev.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje