subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Italijan topi razliku, Banjaja slavio u Silverstonu

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja pobednik je trke za Veliku nagradu Velike Britanije. Banjaja je na legendarnom Sivlerstonu potvrdio fenomenalnu formu, jer je slavio na četri od poslednjih sedam trka i tako polako, ali sigurno počeo da topi prednost koju ima Fabio Kvartararo.

Mora se istaći da je Banjaja imao i malo sreće, jer je direktan rival u borbi za pobedu Maverik Vinjales pogrešio u samom finišu i tako znatno olakšao posao Banjaju. Drugo mesto je pripalo upravo Vinjalesu, dok je treći bio drugi vozač Dukatija Džek Miler.

Najveći tragičar ove trke je Žoan Zarko koji je istu startovao sa pol pozicije. Francuz je u petom krugu napravio veliku grešku i završio van staze. Nakon toga za prvo mesto borbu su vodili Aleks Rins, Frančesko Banjaja i Džek Miler, no Banjaja je tu bio bez premca.

Četvtrto mesto pripalo je Enei Bastijaniniju, dok je peti bio Horhe Martin. Prvih deset su kompletirali Migel Oliveira, Aleks Rins, Fabio Kvartararo, Aleš Espargaro i Marko Beceki.

U generalnom plasmanu i dalje vodi Fabio Kvartararo sa 180 bodova, a prate ga Aleš Espargaro sa 158 i Banjaja sa 131 bodom.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje