petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Doviciozo najavio povlačenje

Vozač Jamahe Andrea Dovociozio najavio je da ide u penziju, ali ovog puta zauvek. Doviciozo je najavio da će se povući nakon trke za Veliku nagradu San Marina i Riminija.

Zanimljivo, Doviciozo je odlučio da se penzionise tačno godinu dana nakon što je postao član Jamahe. U preostalih šest trka njegova zamena biće Kal Kračlou.

„Odlučio sam da pokušam sa Jamahom jer sam snažno verovao u ovaj projekat i u mogućnost da se dobro radi. Nažalost, poslednjih godina Moto GP se duboko promenio. Situacija je sada veoma drugačija, nisam se osećao prijatno sa motociklom i nisam bio u mogućnosti da maksimalno iskoristim njegov potencijal uprkos dragocenoj i kontinuiranoj pomoći celog tima i Jamahe“, rekao je Doviciozo i dodao:

Rezultati su bili negativni, ali uprkos tome, ja to i dalje smatram veoma važnim životnim iskustvom. Kada ima toliko poteškoća, potrebno je da imate sposobnost da dobro upravljate situacijom i svojim emocijama. Nismo postigli željene ciljeme, ali je moja komunikacija sa tehničarima Jamahe i celim timom uvek bila pozitivna i konstruktivna, i za mene i za njih. Odnost je lojalan i profesionalan, čak i u najkritičnijim trenucima“.

U svojoj karijeri DOviciozo je ostvario 15 pobeda, a na pobedničkom podijumu se našao čak 62 puta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje