petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Iz MLS-a u Superligu Srbije

Srpski internacionalac – Aleksandar Katai vratio se u domovinu, otkako je zadužio dres aktuelnog šampiona – Crvene Zvezde.

29-godišnji ofanzivni vezista stigao je kao slobodan agent, nakon raskida saradnje sa MLS klubom, LA Galaksi. Katai je potpisao ugovor u naredne dve sezone i zadužio je dres sa brojem 10. On je tako po drugi put u svojoj karijeri stigao među „crveno-bele“ za koje je već nastupao u periodu od 2014. do 2016. godine, kada je na 68 odigranih utakmica postigao 31 gol i ostvario 15 asistencija.

 

„Stvarno je zadovoljstvo biti ponovo kod kuće. Zaista sam presrećan i verujem da ćemo uraditi mnogo. Znam da navijači očekuju da ponovimo uspehe iz prošlih godina, ali verujem da uz njihovu podršku neće biti problema da tako i bude. Naravno, pratio sam Crvenu zvezdu, više kroz rezultate nego kroz utakmice, zbog vremenske razlike. U 90 odsto slučajeva kada sam imao trening, Zvezda je igrala utakmice, tako da je jako teško bilo ispratiti sve. Gledao sam nekoliko mečeva u Ligi Evrope i Ligi Šampiona. Tada su momci pokazali neverovatnu želju i borbu, a nije izostao ni kvalitet što pokazuju i rezultati“, rekao je Katai.

„Veliko je zadovoljstvo što smo danas predstavili Aleksandra Kataija. On je igrač koji je ostavio sjajan utisak u Crvenoj Zvezdi, bio je izvandredan u prvom mandatu i prirastao je za srca svih navijača Crvene Zvezde. Čim smo čuli da je slobodan i da raskida ugovor sa Galaksijem, obavili smo razgovor i dogovorili veoma brzo. Veoma sam zadovoljan što ćemo u crveno-belom dresu gledati jednog zaista dobrog igrača. Zvezdina desetka je veoma zahtevna i samo su najbolji igrači nosili taj broj. Međutim verujem da će Katai opravdati broj na leđima i samo neka nastavi sa sjajnim partijama“, dodao je sportski direktor kluba, Mitar Mrkela.

Fotografija preuzeta sa sajta: http://www.crvenazvezdafk.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje