nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Jak otpor Đerea, ali Rubljov je u polufinalu Baštada

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da se plasira u polufinale ATP turnira u Baštadu. Na njegovom putu se isprečio Rus Andrej Rubljov koji je u četvrtfinalu slavio rezultatom 2:0, po setovima 7:5 6:4.

ATP Tour on Twitter: „SEMI-FINAL BOUND! 🔥 @AndreyRublev97 defeats Laslo Djere 7-5, 6-4 to continue his Bastad run! 🙌 @NordeaOpen | #NordeaOpen https://t.co/OU8xYrqigy“ / Twitter

Jak otpor Đerea, ali nedovoljan da bi se pobedio favorizovani Rus. Nervozono su obojica ušli u meč. Đere je izgubio svoj prvi servis gem, a da je pre toga ima 30:0. Rubljov je potom uzvratio istom merom, jer je prepustio svoj servis bez dobijenog poena. Od tog trenutka igralo se dosta sigurno sa obe strane. Serveri su radili sjajan posao do tog 11. gema kada je Đere ponovo prvi poklekao i ispustio gem, a samim tim i set.

Imao Đere svoju šansu na početku drugog seta da se ispravi loš završetak prvog seta. U drugom gemu imao je dve vezane brejk lopte, ali ih nije iskoristio. I ponovo nakon toga meč ulazi u neku mirniju fazu, a na kraju ponovo prvi popušta Đere ovoga puta u sedmom gemu. I nakon toga ponovo je Đere imao neke šanse. U desetom gemu kada je Rubljov servirao za pobedu Đere je imao čak četiri brejk lopte da se u potpunosti vrati. Na njegovu žalost ni to nije iskoristio. Na kraju kada se sve sabere i oduzme, Đere nije bio toliko lošiji igrač, ali razlika je u tome što je Rubljov svoje šanse znao da iskoristi.

Rubljov će za plasman u finale igrati protiv Argentinca Sebstijana Baeza.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje