utorak, 07. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Jak otpor Lajovića, ali De Minor ide u osminu finala

Srpski teniser Dušan Lajović završio je svoje učešće na mastersu u Parizu u osmini finala. Na Lajovićevom putu se isprečio Australijanac Aleks De Minor koji je slavio sa 2:1, po setovima 4:6 6:4 6:4.

Imaće za čim da žali Lajovića, jer je igrao dobar tenis. U pojedinim trenucima je potpuno nadigrao protivnika, no falilo je kontinuiteta da tokom celog meča igra na tom nivou.

U prvom setu viđen je totalni egal. Servis je bio u planu, a prvi popušta De Minor i to u desetom gemu, kada Lajović pravi brejk i osvaja prvi set.
Sličan scenario viđen je u drugom setu samo sa obrnutim ulogama. Totalni egal, a onda je našao sedmi gem u kojem Lajović totalno pada i gubi servis bez da je osvojio poen. De Minor oberučke prihvata taj poklon i lako poravnava rezultat.

Za razliku od Lajovića, De Minor je svoj nalet uspeo da naplati do kraja. U ranoj fazi je napravio brejk, no Lajović se ubrzo vratio. Taj period dobre igre Lajovića nije dugo trajao, jer je ubzro usledio još jedan brejk De Minora koji je rešio meč.

De Minor ide u osminu finala gda ga čeka boji uz duela Siner/Mekdonald.

Ostali rezultati:

Dimitrov – Medvedev 6-3 6-7 (4-7) 7-6 (7-2)
Van de Zandšulp – Pol 6-4 2-6 6-3
Hurkač – Agut 6-3 6-2
Cicipas – Ože Alijasim 6-3 7-6 (7-4)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje