ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Janik Siner – Danil Medvedev – Najava finala Pekinga

Došli smo i do samog kraja turnira u Pekingu. Iako je turnir bio brutalno jak, nismo uspeli da ga ispratimo kako treba zbog vremenske razlike. Kako je turnir odmicao mečevi su se igrali u nekom normalnijem terminu po nas Evropljane, pa se nešto dalo i ispratiti. U skladu sa tim u kratkim crtama ćemo najaviti ovo finale.

Publika, kao i svetska teniska javnost je očekivala novi duel između Karlosa Alkarasa i Danila Medvedeva. Da tako ne pobrinuo se Janik Siner koji se pokazao kao jako nezgodan rival za Alkarasa. Italijan je slavio u dva seta i sa velikom dozom samopouzdanja ide u finale.

Medvedev sa druge strane u našim očima je bio možda i glavni favorit za osvajanje turnira. Razlog za takvo razmišljanje je podloga koja apsolutno ide uz njegovu igru. Medvedev je imao neke uspone i padove na putu ka ovom finalu, no u globalu igrao je odličan tenis. Dobio je iznurenog Zvereva sa 2-0 u polufinalu i sada ide na titulu naravno.

Medvedev u h2h duelima vodi sa 6:0 i zato je danas on favorit sa kvotom 1.55. Mi se slažemo sa ovakvom postavkom kvota, jer Medvedev generalno gledano igra dobro finala. U finalima ima 26-15. Na betonu ima 21:12 s tim što treba napomenuti da su mu šest poraza naneli Novak i Nadal, a jedan još Alkaras. Kada je igaro protiv ostalih iz vrha uglavnom je izlazio kao pobednik.

Siner takođe igra jako dobro finala. U karijeri ima 14:5, a ako bi gledali samo ATP tur ima 9:3. Njegovi mečevi su uglavnom overaški bili.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje