subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Japanac gubi samo od najboljih

Drugi meč na koji bi mi stavili novac odigraće Japanac Kei Nišikori i Nemac Filip Kolšrajber.
Po nama je Nišikori ovde apsolutni favorit iako se tokom mečeva muči. Generalno gledano Nišikori je poznat kao igrač koji igra dramatične mečeve. Ti mečevi su razlog zašto on nikada nije uradio nešto više u karijeri, jer su mu upravo ti mečevi oduzimali mnogo energije pa je kasnije u odlučujućim mečevima uglavnom ostajao bez energije, i neretko zarađivao povrede.

No, ono što je bitno jeste da je povreda ručnog zgloba koji je inače operisao prošlost i da sada može da igra bez ručne. Ove sezone Nišikori generalno igra dobro, a kada gubi gubi od najboljih igrača. Ove godine je doživeo šest poraza, a evo liste igrača od kojih je gubio:

Denis Novikov na čelendžeru u Nju Hejvenu
Kevin Anderson finale turnira u Njujorku
Denis Šapovalov Akapulko
Huan Martin Del Potro masters Majami
Rafael Nadal finale Monte Karla
Novak Đoković masters Madrid

Jedini kiks poraz jeste bio poraz od Novikova, ali treba uzeti u obzir činjenicu da je to bio prvi meč Nišikorija posle velike pauze i nekako je bilo i logično da će izgubiti. Ovi ostali porazi su od igrača iz samog svetskog vrha i to nije iznenađenje. Ovo pokazuje da Nišikori kada je favorit on tu ulogu i opravda i zato mislimo da bi danas mogao do pobede.

Što se Kolšrajbera tiče on ima problem sa top igračima. Bez obzira što je Nišikori nešto lošije plasiran, svi mi znamo da je on top 10 igrač i da je pitanje vremena kada će se tamo vratiti.
Kad god igra nekim jačim igračem Kolšrajberu se vežu ruke iako ima čime da ih napadne i meč učini zanimljivim.
To potvrđuju porazi od Andersona, Zvereva, Dimitrova, Del Potra i da ne nabrajamo sada sve mečeve.

Generalno gledano Nišikori je bolji igrač. Ono što njega krasi jeste upornost i jednostavno čovek se nikada ne predaje. Tako da iako bude ušao loše u meč verujemo da će se vratiti i zabeležiti još jednu pobedu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje