subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Jastremska preko Kiristee do finala u Lionu

Ukrajinska teniserka Dajana Jastremska druga je finalistkinja WTA turnira u Lionu. Jastremska je posle velike borbe koja je trajala dva sata i 32 minuta savladala Rumunku Soranu Kiristeu rezultatom 2:1, po setovima 7:6 (7:5) 4:6 6:4.

Zaslužena pobeda Jastremske koja je ovaj meč mogla dobiti i mnogo lakše. Kirstea je u četvrtom gemu prva došla do brejka, da bi Jastremska u sedmom odgovorila. Ključan detalj prvog seta bio je 12. gem kada Kiristea nije iskoristila dve set lopte i za to je kažnjena u taj brejku koji je izgubila rezultatom 7:5.

Momentum u nastavku meča je bio na strani Jastremske koja je napravila brejk na startu seta i povela sa 3:0. Imala je sve u svojim rukama Ukrajinka no desio se veliki pad koji je Kiristea iskoristila i sa dva brejka potpuno preokrenula drugi set.

Treći set donosi mnogo nervoze sa obe strane. Svaki gem je bio drama za sebe, a viđeno je čak pet brejkova. U takvim okolnostima se bolje snašla Jastremska koja je napravila tri brejka i nekako privela meč kraju.

Za titulu u Lionu Jastremska će igrati protiv Kineskinje Šuai Žang.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.wtatennis.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje