petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Još jedan šok na Rolan Garosu, ispala Simona Halep

Ovogodišnji Rolan Garos iz dana u dan sa sobom donosi velika iznenađenja. Ni osmi dan turnira nije bio izuzetak, jer je ispao prvi favorit za osvajanje ženskog turnira. Rumunka Simona Halep je osmini finala poražena od tinejdžerkse iz Poljske Ige Švjontek. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:1 6:2.

Možda i najveće iznenađenje u dosadašnjem delu turnira, posebno ako se uzmu u obzir igre Simone Halep u prva tri kola. Rumunka je u zbiru izgubila 12 gemova u prva tri meča, i očekivalo se da će nastaviti u istom ritmu. Ipak, danas je naletela na protivnicu koja je bila izuzetno raspoložena, koja joj je parirala u svakom segmentu igre, te Halep nije imala rešenje.

Od samog starta meča se videlo da Haelep nije 100% u meču. Švjontek je veoma brzo povela sa 3:0 i nije imala nameru da stane. Nastavila je agresivno da udara, terala Halepovu na udarac više i to je davalo rezultata. Do kraja seta je napravila još jedan brejk za sigurnih 6:2.

U drugom setu još veća borba, ali sličan rezultat. Gemovi na servis Simone Halep su bili dugi i dramatični. Rumunka nikako nije mogla da dođe do laganih poena, a sa druge strane Švojtek je igrala bez greške. I u drugom setu mlada Poljakinja je napravila dva brejka i upisala možda i najveću pobedu u karijeri.

Za plasman u polufinale Švjontek će igrati protiv bolje iz duela Trevisan/Bertens.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje