četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Junačka borba Mektića i Pavića, ali titula je otišla Australijancima

Australijski dubl tim Metju Ebden i Maks Pursel novi su šampioni Vimbldona. Australijska kombinacija je u finalu savladala hrvatsku, koju su činili Mate Pavić i Nikola Mektić.

Posle velike borbe australijski tim je slavi orezultatom 3:2, po setovima 7:6 (7:5) 6:7 (3:7) 4:6 6:4 7:6 (10:2).

Herojska borba pre svega Matea Pavića koji je igrao sa frakturom kosti leve ruke. Uprkos tome je smogao snage da odigra gotovo savršen meč, a zaista je malo falilo da na kraju odbrane titulu.

Prva dva seta su bila očekivno tesna. Serveri su radili sjajan posao i brejka nije bilo. U skladu sa tim igrani su taj brejkovi. Prvi je pripao Ebdenu i Purselu, a drugi Mektiću i Paviću.

Nakon izjednačenja Hrvati su nešto bolje izgledali na terenu. Bili su veća pretnja po protivički servis i prvi put ga oduzeli u ranoj fazi seta. U ovako tesnim mečevima taj brejk je bio ogromna prednost i oni su je sačuvali.

Izgledalo je u prvi mah da će Hrvati na herojski način odbraniti titulu, no i Australijanci su imali šta da kažu. Odgovorili su istom merom i jednim brejkom došli do 2:2.

Od tog trenutka igralo se na sigurno. Svi su čuvali svoj servis, a pobednik je rešen u super taj brejku koji su Ebden i Pursel dobili rezulatom 10:2.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje