nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Sedma Đokovićeva vimbldonska titula!

Srpski teniser Novak Đoković odbranio je trofej na Vimbldonu. Đoković je u finalu savladao Australijanca Nika Kirjosa i tako došao do sedme titule na Vimbldonu. Posle borbe koja je trajala preko tri sata, Đoković je slavio rezultatom 3:1, po setovima 4:6 6:3 6:4 7:6 (7:1).

Može se reći da je Đoković ovaj meč dobio na čisto iskustvo. Na startu meča je izgledao dosta sigurnije, no nije uspeo da dođe do brejka. Sa druge strane, Kirjos je nekako prolazio kroz svoje gemove i neočekivano prvi došao do brejka koji mu je doneo set.

Bez obzira na sva dešavanja u prvom setu Đoković je ostao miran. Znao je da će Kirjos jednog trenutka pasti i to se dogodilo u ranoj fazi drugog seta. Od tog trenutka Đoković preuzima sve konce i relativno lako izjednačuje.

Kako je meč odmicao pritisak je bio sve veći i pogodite ko je prvi poklekao? To je naravno bio Kirjos koji pritisnuo dugme za samouništenje. Australijanac je u svom maniru počeo da se svađa sa svojim boksom i troši energiju na nebitne stvari. Iskusan igrač kao što je Đoković to zna da iskoristi i lako dolazi do preokreta.

Četvrti set donosi veliku borbu. Kirjos se konsolidovao i počeo da igra kako zna. Brejka u četvrtom setu nije bilo i otišlo se u taj brejk u kojem je Đoković pokazao klasu i iskustvo. Odigrao je gotovo savršen taj brejk u kojem je izgubio samo jedan poen.

Ovom titulom Đoković je smanjio zaostsatak u odnosu na Rafaela Nadala koji ima samo jedanu grend slem titulu više.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje