četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kadetkinje Crvene zvezde mts prvakinje Srbije!

Crvena zvezda mts – Art basket 63:55 (15:16, 16:12, 14:11, 18:16)

Kadetkinje Crvene zvezde mts postale su šampionke Srbije, pošto su u finalu savladale Art basket rezultatom 63:55!

Posle izjednačenog prvog poluvremena, u kome su se ekipe uglavnom smenjivale u vođstvu. Zvezda je prva uspela da se odlepi, i to u drugoj polovini trećeg perioda, kada je rivalkama  pobegla na osam razlike – 45:37. Iako Art basket nije odustajao od borbe i sve vreme je pokušavao da uhvati priključak, crveno-bele su uspevale da zadrže distancu. Poenima Ane Milanović, domaće su u finiš ušle sa sedam poena prednosti – 60:53, zatim u laganom ritmu prve prošle kroz cilj i prigrabile šampionski pehar.

Kompletnu statistiku finala možete videti ovde

Foto galeriju sa finalne utakmice i svečane ceremonije dodele nagrada možete videti ovde.

Treće mesto pripalo je Kraljevu, koje je u meču za plasman bilo bolje od Vojvodine 021, rezultatom 51:50.

Foto galeriju sa utakmice za treće mesto možete videti ovde.

DODELA NAGRADA

# Košarkaški savez Srbije dodelio je plaketu Košarkaškom klubu ženskom Crvena zvezda mts za sjajnu organizaciju Finalnog turnira Triglav Ženske Kadetske lige Srbije 2021/2022. Ispred KKŽ Crvena zvezda mts plaketu je primio Zoran Kovačić, a plaketu je predala Irena Jekić, predstavnica kompanije Sterling, prijatelja KSS.

# Najbolji strelac ligaškog dela Triglav Ženske Kadetske lige Srbije 2021/2022 je Anđela Đorđević, član ekipe Hajduk Veljko iz Negotina. Ona je tokom lige postigla ukupno 468 poena, ili prosečno 22,3 poena po utakmici. Pehar i prigodan poklon uručila je Biljana Stanković, selektorka kadetske reprezentacije Srbije. Poklon prijatelja KSS, kompanije Sterling, uručila je Irena Jekić, predstavnica kompanije.

# MVP igračica ligaškog dela Triglav Ženske Kadetske lige Srbije 2021/2022 je Ana Milanović, članica ekipe Crvena zvezda mts iz Beograda. Ukupno je sakupila 555 indeksnih poena, odnosno 29,2 indeksna poena po utakmici. Tokom lige je ostvarila učinak od 21,3 postignutih poena, 8,8 skokova i 3,3 asistencija po meču, za nešto više od 25 minuta na parketu. Pehar i prigodan poklon uručio je Milan Vidosavljević, selektor juniorske reprezentacije Srbije. Poklon prijatelja KSS, kompanije Sterling, uručila je Irena Jekić, predstavnica kompanije.

# Na osnovu glasanja trenera ekipa u ligi, najboljih pet igračica u Triglav Ženskoj Kadetskoj ligi Srbije u sezoni 2021/2022 su: Katarina Knežević (Art basket), Jovana Jevtović (Crvena zvezda mts), Maša Buzić (Ras), Daria Nestorov (Radivoj Korać) i Ana Milanović (Crvena zvezda)

Pehare i prigodne poklone najboljim igračicama uručili su Biljana Stanković, selektorka kadetske reprezentacije Srbije i Milan Vidosavljević, selektor juniorske reprezentacije Srbije.
Poklon prijatelja KSS, kompanije Sterling, uručila je Irena Jekić, predstavnica kompanije.

# Najbolji strelac finalnog turnira Triglav Ženske Kadetske lige Srbije za sezonu 2021/2022 je Ana Milanović iz Crvene zvezde mts, koja je tokom turnira postigla ukupno 53 poena, ili prosečno 17,7 poena po utakmici. Pehar i prigodan poklon uručio je Milan Vidosavljević, selektor juniorske reprezentacije, a poklon prijatelja KSS kompanije Sterling uručila je Irena Jekić.

# MVP igračica finalnog turnira Triglav Ženske Kadetske lige Srbije za sezonu 2021/2022 je Jovana Jevtović iz Crvene zvezde, koja je tokom turnira sakupila ukupno koja 84 indeksna poena, odnosno 28 indeksnih poena po utakmici. Pehar i prigodan poklon uručila je Biljana Stanković, selektorka kadetske reprezentacije Srbije, a poklon prijatelja KSS kompanije Sterling predala je Irena Jekić.

# Prijatelj Košarkaškog saveza Srbije kompanija Sterling pripremila je poklone za sve četiri ekipe koje su se našle na današnjoj ceremoniji dodele nagrada, koje je uručivala Irena Jekić, predstavnik kompanije.

# Četvrto mesto na Finalnom turniru pripalo je ekipi Vojvodina 021, a pehar za četvrto mesto uručio je Branko Aleksić, komesar takmičenja.

# Treće mesto na finalnom turniru osvojila je ekipa Kraljeva. Bronzane medalje uručili su Biljana Stanković i Milan Vidosavljević, koji je uručio i pehar za treće mesto.

# Drugo mesto na finalnom turniru pripalo je ekipi Art basketa. Srebrne medalje uručili su Biljana Stanković i Milan Vidosavljević, a pehar za drugo mesto uručila je Biljana Stanković.

#Prvo mesto i šampionsku titulu u Triglav Ženskoj Kadetskoj ligi Srbije za sezonu 2021/2022 osvojila je ekipa Crvene zvezde mts, a zlatne medalje su uručili Biljana Stanković i Milan Vidosavljević. Šampionski pehar uručila je Ana Joković, potpredsednica Košarkaškog saveza Srbije.


Izvor: KSS

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje