utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

SPECIJALNA OLIMPIJADA SRBIJE I CRVENA ZVEZDA PONOVO NA OKUPU

Dve godine za nama predstavljale su veliki izazov kada su nam se svi prioriteti puno promenili. Naučili smo puno i potrudili se da takvu školu primenimo na najbolji mogući način. Mnogo stvari nam je puno nedostajalo, neretko smo bili fizički odvojeni od porodice i najbližih prijatelja, ali smo našli način da zadržimo kontakt. Ipak, nedostajao nam je taj susret, dodir i naše redovne zajedničke aktivnosti.

Takva je bila situacija i u crveno-beloj porodici čiji je punopravni i dugogodišnji član Specijalna Olimpijada Srbije. Održavali smo kontakt, u teškim i gotovo nemogućim vremenima, našli način da zadržimo kontakt i održavamo video treninge gde smo stavljali u fokus mentalno zdravlje. Konačno je došlo vreme da se ponovo okupimo i to drugi put u ovoj godini.

Dvorana Basket Lend ponovo je okupila dečake i devojčice iz Specijalne Olimpijade Srbije koji su imali najbolje moguće mentore u novoj trening sesiji. Trener mlađih kategorija Ivan Pavlović je predvodio sa stručne strane trening, a ozbiljnu ulogu imao je One Team ambasador Crvene zvezde Stefan Lazarević, baš kao i članovi ŽKK Crvena zvezda Nevena Naumčev i Dunja Zečević.

’’Za mene je ovo relativno nova uloga, biti One Team ambasador. Imao sam priliku da čujem od saigrača da je ovo jedinstveno iskustvo, a sada sam to i osetio. Sjajan je osećaj družiti se sa dečacima i devojčicama koji su pravi borci i zaista primer za sve nas. Njihova strast prema košarci, igri, način na koji se zabavljaju je sjajna. Jedva čekam naredna druženja jer su ovakve stvari nešto zbog čega smo zavoleli i volimo košarku”, rekao je Stefan Lazarević.

Bio je to prvi trening u okviru programa TEAM – “Together Everyone Achives More’’ koji se organizuje između Kluba i dugogodišnjih prijatelja i partnera iz Specijalne Olimpijade Srbije, a uz veliku podršku naših partnera iz kompanije IDEA. Kako je nacionalni direktor Specijalne Olimpijade Srbije Saša Stanojević ponosno istakao – rast ove akcije je vidljiv i svake sezone sve bitniji za inkluziju.

Sam trening je bio veoma kvalitetan, dečaci i devojčice su pokazali zavidan nivo znanja, ali i da su u teškim okolnostima uspeli da održe formu i bave se košarkom. Puno osmeha, igre i pesme je obeležilo i ovaj trening. Snažna poruka je poslata, ali nismo rekli poslednju reč. Nastavljamo dalje, zajedno jer tako postižemo više i pomeramo granice.

Novi susret smo već zakazali na otvorenim terenima na Malom Kalemegdanu odmah posle praznika. I jedva čekamo!


Izvor: KK Crvena Zvezda

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje