četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kamerun – Čile ( Kup Konfederacija) najava i prognoze meča!

Od 20 časova nas na Otkrytye Areni u Moskvi, očekuje prvi meč grupe B na Kupu Konfederacija, a sastaju se prvak Afrike, Kamerun i prvak Južne Amerike, selekcija Čilea. Meč će suditi Damir Skomina iz Slovenije.

Kamerun je selekcija koja je u januaru ove godine osvojila Kupa Afričkih Nacija i koja je napravila veliko iznenađenje tada s obzirom da im je pred takmičenje nekoliko važnih igrača otkazalo, a selekcija je podmlađena i pripremana za takmičenje koje će biti održano u Kamerunu 2019-te godine. I sada je tim isti, drugi najmlađi na takmičenju posle Nemačkog, stil igre se nije promenio, borbeno i požrtvovano u odbrani sa puno kontranapada preko brzih krilnih napadača. Na golu je najbolji golman prvenstva Afrike, Ondoa, član Sevilje, jedan od najzaslužnijih za titulu na tom prvenstvu. Odbranu čine dosta visoki igrači Teikeu i Ngađui koji bi mogli da imaju puno problema sa niskim i brzim napadačima Čilea, dok će po boku dejstvovati Ojongo i Fai. U veznom redu nedostatak klasičnog plejmejkera nadomšćuje iskusni kapiten tima i napadač Lorijana, Moukanđo koji se vraća u vezni red, dok su radilice i destruktivci protivničke igre Manđek iz Meca, Siani iz Ostendea i Đoum iz Hartsa. U napadu se nalaze igrači koji su zaduženi da stil igre selekcije na kontranapad dovedu do finalizacije, tu je najbolji igrač Kupa Afričkih Nacija, Basogog, zatim Ekambi iz Anžea, Zoua iz Kajzerslauterna i najveća zvezda selekcije Aboubakar, napdač Bešiktaša. Selekcija igra u formaciji 4-5-1 koja se u napadu transformiše u 4-3-3.

Može li Basogog potvrditi nagradu za najboljeg igrača prvenstva Afrike

Selekcije će u odnosu na tim koji je osvojio Kup Afričkih Nacija nedostajati Klinton N’Jie igrač Marseja, kao i štoper Nikolas Nkoulu iz Liona. A već duže nema Žoela Matipa iz Liverpula, Čupo-Motinga iz Šalkea, Njoma iz VBA.

Što se tiče Čilea, oni su naparavili malo iznenađenje osvojivši Kopa Ameriku, ispred selekcija Argentine,Brazila i Kolumbije. Velike zasluge za to ima njihov tadašnji selektor Horhe Sampaoli, sada selektor Argentine, ali i dugogodišnje nemenjanje tima. U ovom meču na golu neće biti Klaudia Brava, golamana Mančester Sitija koji zbog povrede preskače ovaj meč, braniće Toseli ili Herera, golmani iz domaćih klubova. U odbrani su standardni Hara, Medel, Isla, Mena i Bosežur, dok će u veznom redu kao i obično puno toga zavisiti od Artura Vidala, igrača Bajern Minhena, on će pomoć imati od Aranguiza iz Leverkuzena, kao i Hernandeza fudbalera Selte, za defanzivnije poslove u veznom redu tu je Diaz iz Selte kao i Francisko Silva. Igrač koji često ulazi sa klupe da donese mirnoću u pasu je iskusni Fuenzalida. Što se tiče napada, Aleksis Sančez jedan je od favorita za titulu najboljeg strelca na ovom takmičenju, a uz njega je tu Eduardo Vargas sa kojim odlično funkcioniše u tandemu. Ono što će prestavljati mali problem za selekciju jeste izostanak dvojice ofanzivnih igrača, sa pozicije plejmejkera, to su Horhe Valdivija i Matisa Fernandez.

Najveći favorit za prvog strelac Kupa Konfederacija, Aleksis Sančez!

U pripremama za ovo takmičenje obe selekcije doživele su neprijatne poraze, Kamerun je poražen od Kolumbije sa čak 4:0, dok je Čile poražen od Rumunije sa 3:2.

Što se tiče večerašnjeg meča, igra Čilea koji će težiti stalnim napadim i posedu odgovara kontranapadima Kameruna, ali će to najverovatnije zatvoriti relativno brzi štoperi Čilea, dok će odbrana Kameruna koja je dosta spora imati velikih problema sa Sančezom i Vargasom, sve osim pobede Čilea prestavljaće veliko iznenađenje.

PREDLOG:

  • pobeda Čilea (kvota 1,60)
  • pobeda Čile uz 2 i više gola na meču (kvota 2,00)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje