petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

KANSAS CITY CHIEFS – TENNESSEE TITANS – PREDLOG ZA KLAĐENJE

Utakmica između Kansas City Chiefsa i Tennessee Titansa će otvoriti konferencijski vikend. Mi ćemo u ovom članku proanalizirati igru i mogućnosti igrača Titansa, a to je Derick Henry. On je igrač od krucijalnog značaja za ovaj meč, jer ukoliko bude igrao kako se očekuje Chiefsi će biti u velikom problemu, a u suprotnom Titansi nemaju šanse.

Mnogo je faktora zbog kojih Henry pomera granice u ovoj sezoni NFL-a, a glavni je svakako Ryan Tannehil. Glavni trener Titansa Mike Vrabell je doneo veoma tešku, ali na kraju ispravnu odluku i franšiznog kvoterbeka Marcusa Mariotu poslao na klupu, a u vatru ubacio Tannahila.

Titansi su pod vođstvom Tannehila proigrali i to u kontinuitetu. To je bio glavni problem, jer Tinasi su pod Mariotom uspevali da igraju sa svima u egalu, ali ne u kontinuitetu. Titansi su počeli da postižu veliki broj poena, i to se vidi po statistici.

Titansi pod Mariotom:

Mariota je odigrao 5 utakmica i zabeležio 2 pobede i 3 poraza. Prosek poena koji su Titansi postizali pod njegovim vođstvom je 19,6, a u proseku su dozvoljavali 15,2 poena.

Titansi pod Tannehilom:

Tannahil je odigrao 13 utakmica i zabeležio 9 pobeda i 4 poraza. Prosek poena koji Titansi postižu kada on vodi napad iznosi 27, a u proseku dozvole 21,5 poena.

Iz ovoga se može zaključiti da odbrana nije mnogo pretrpela kada se promenio vođa napada, ali zato napad postiže 12 poena više i to je ključ uspeha Titansa.

E sad, kakve ovo veze ima sa Henryem?

Ima i to velike, jer se filozofija tima promenila. Napad koji predvodi Tannahil je dosta raznovrsiniji, a to se pre svega odnosi na vazduh. Mariota je konzervativan kvoterbek koji uglavnom ide na sigurne i kratke pasove. On se mnogo oslanjao na svoje atletske sposobnosti te je neretko i trčao dosta jardi. Napad Titansa je bio predvidiv i zato su utakmice bile na mali broj poena.

Sa Tanahilom kao vođom pojavila se opasnost kroz vazduh. Tannahil ima snažnu ruku , sposoban je da baci vertikalne pasove i sve to pomaže Henryu. Odbrana sada ne sme da skuplja oko njega, jer Tannahil baci pas koji osvoji mnogo jardi.

Sa ćemo da uporedimo Henryevu jardažu pod Mariotom i Tannahilom.

Henry pod Mariotom: 84, 82, 44, 100 i 78, prosek 77,6 jardi.
Henry pod Tannahilom: 28, 90, 75, 63, 188, 159, 149, 103, 86, 211, 182 i 195, prosek 127,41 jardi

Dakle, jardaža pod Tannahilom je veća za 50 jardi nego pod Mariotom i to dovoljno govori koliko njemu prija saradnja sa Tannahilom.

Zaključili smo da je Henry ključ ovog napada, jer je gotovo nemoguće da ga odbranite. Titansi su u prva dva meča u play ofu igrali protiv Patriotsa i Ravensa, a to su top 5 odbrane cele lige.

Henry vs Patriots: 34 nošenja za 182 jarda + 1 hvatanje za 22 jarda i 1 tačdaun.

Henry vs Ravens: 30 nošenja za 195 jardi + 2 hvatanja za 7 jardi.

Ako pogledamo obe partije u zbiru Titansi su pozvali 77 akcija po zemlji, a Henry je odigrao čak 64 akcije. Ovo jasno pokazuje da je on alfa i omega i da se sve vrti oko njega.

I za kraj smo ostavili taktiku. Da bi se dobili Chiefsi njihov napad mora da se drži na klupi. Najbolji način da u tome i uspete jeste trčanje. Na taj način se sporo osvajaju jarde, troši se vreme, umara se protivnička odbrana i napad se hladi.

Odbrana Chiefsa od trčanja je tek 26. u ligi koja u proseku dozvoli 128.2 jarda. Ako su Titansi uspeli da trče protiv Patriotsa i Ravensa koji mnogo bolje brane trčanje, sigurni smo da će moći i protiv Chiefsa koji u najmanju ruku imaju lošu odbranu.

Ove sezone Titansi i Chiefsi su odigrali jedan meč i Titansi su slavili sa 35-32. Henry je imao 23 nošenja za 188 jardi uz 2 tačdauna, a mi očekujemo nešto slično.

Predlog za klađenje: Henry 23+ nošenja 1,80


Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.

Fotografija preuzeta kao printscreen sa youtube-a

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje