petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kanzas Siti Čifs – Sinsinati Bengals – Najava utakmice

Došli smo polako, ali sigurno i do konferencijskih finala. Program otvaraju Kanazas Siti Čifsi i Sinsinati Bengalsi. Prema kladionicama favorit za plasman u veliko finale je Kanzas Siti čija se pobeda plaća kvotom 1,30, dok je margina za poene postavljena na 54,5.

Apsolutno zasluženo, Čifsi kao dvostruki uzastopni šampioni AFC-a i zbog domaćeg terena moraju biti favoriti.

Njihova utakmica protiv Bafala je za mnoge bila finale pre finala i kada su to pregurali čini se da ih ovde čeka dosta lakši posao. No, ne treba potcenjivati Bengalse, jer ko god ih je potcenio loše se proveo.

Šta reći o utakmici između Kanzasa i Bafala? Spektakl kakav samo američki fudbal može da pruži i za taj meč sa može upotrebiti ona floskula da su i jedni i drugi zaslužili da pobede.

Čifsi su činjenica veći deo meča kontrolisali, propuštali šanse i na kraju zamalo bili kažnjeni za propušteno. Ipak, na kraju je na scenu stupio Patrik Mahoms sa svojom magijom i Čifsi su po četvrti put uzastopno u finalu konferencije.

Sa druge strane Bengalsi su pobedili Tenesi na gostovanju. Da ih sada pitate kako su to uspeli da izvedu ni oni ne bi znali da vam odgovor. Kvoterbek Tenesija Rajan Tenehil je bio glavni krivac za pobedu Sinsinatija, jer je bacio čak tri presečena pasa, a ona poslednji je bio koban.

Ofanzivna linija Sinsinatija nije postojala. Podatak da je Džo Burou sekovan čak devet puta dovoljno pokazuje koliko je defanzivna linija Tenesija nadjačala ofanzivnu liniju Sinsinatija. No, na kraju se piše samo pobeda, a Sinsinati je na korak od Superboula.

Analiza utakmice i predlog za klađenje:

Kladionice su postavile jako visoku marginu za jedan ovakav meč. Verovatno se vode činjenicom da je u regularnom delu palo 60+ poena, ali mi sumnjamo da će se to ponoviti. Prosto, u ovakvim utakmicama odbrane su barem za 30% jače i svaki jard se brani poslednjim atomom snage.

Prednost mora ići Kanazas Sitiju i mi smo uz njih. Endi Rid i njegov stručni štab je sigurno gledao utakmicu Tenesija i video šta treba da radi. Ofaznivna linija Sinsinatija je najslabija tačka ovog tima i tu treba napadati. Naravno, Čifsi nemaju tako moćnu defanzivnu liniju kao Tenesi, ali ona je sasvim dovoljno dobra da uz preglasne navijače dovoljno uspori Džoa Burua u pronalaženju svojih hvatačkih opcija.

Za razliku od Tenesija, Kanzas ima kvoterbeka koji u onakvim situacijama neće deliti lopte kao Deda mraz paketiće pa je za očekivati da će Kanzas imati dobru utakmicu iz napadačkog ugla.

Čifsi su jači tim, Čifsi su iskusniji tim i Čifsu spremni za još jedan prsten. Bengalsima svaka čast na svemu što su učinili, ali ovde se njihova bajka vrlo verovatno završava.

Kanzas Siti sigurno neće napraviti grešku kao u meču regularnog dela kada su imali prednost protiv Begnalsa, kontrolisali prvi deo meča, a onda nonšalatno izašli u drugo poluvreme sa mišlju da će lako odradaiti posao i naravno na kraju biki kažnjeni. Nema šanse se taj scenario ponovi.

Predlog za klađenje: Pobeda Kanzasa sa 7 i više poena rzlike 1,74

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje