subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kanzas Siti Čifsi – San Francisko 49ersi – Najava Super Boula

Eto, došli smo i do samog kraja NFL šampionata. Čast da bude domaćin 58. Super Boula dobio je Las Vegas, a u velikom finalu snage će odmeriti San Francisko 49ersi i Kanzas Siti Čifsi.

Kladionice su postavile apsolutno egal kvote. To je donekle bilo i očekivano, jer su Čifsi iznenadili pobedom nad Baltimorom. Kad kažemo iznenadili mislimo pre svega na kvote koje su bile postavljene, a 49ersi su svejedno bili prvi favoriti za osvajanje pred plej of.

Nema šta, sa jedna strane imamo 49erse koji su opravdali ulogu favorita u NFC konferenciji. Jedno vreme je Fila držala korak za njima, no tokom sredine sezone Fila je naprasno pala. San Francisko je pokazao da je najdublji tim, tim koji ima po nekoliko igrača na svim pozicijama koji prave razliku. Pokazali su pobednički mentalitet, jer obe plej of utakmice nisu bili glatke. Posebno ne ona protiv Detroita koji je složićemo se ispustio veliku šansu.
Odbrana je odradila sjajan posao, a i mlađani Brok Pardi je pokazao kakav je kalibar i da se na njega svakako može računati.

Šta tek reći o Kanzas Siti Čifsima? Ako je iko sumnjao da je era Patrika Mahomsa stvorila novu dinastiju koja je nasledila Nju Ingland, sada tih sumnja ne bi trebalo da bude. U njegovoj eri, svaki puta se igralo finale konferencije, a uz to su uzete dve titule. Ovo će biti prilika za treći prsten.

Iako napadački gledano ove godine nisu blistali, Čifsu su pokazali kako izgleda šampionski tim i šta je to sistem. Patrik Mahoms je pokazao da je bez ikakve sumnje najbolji kvoterbek u čitavoj ligi i ako je sa ovako jadnim hvatačkim korpusom uspeo da obezbedi još jedno finale, šta će biti kada budu ojačali taj deo tima.

Posle dugo vremena odbrana Čifsa je bila jači deo tima i maksimalno su ispoštovali svog kvoterbeka. Kada je došao plej of, videlo se šta znači iskustvo i kako se igra u tim mečevima. Grešaka nije bilo, egzekucija je bila gotovo perfektna i eto Čifsa u velikom finalu.

Jako teška utakmica za prognozu. Igrački gledano, 49ersi su dosta jači tim. Tim koji kao što smo rekli ima sve i na njima je da pokažu da su oni pravi. Sa druge starne imamo Čifse koji su navikli da igraju ovakve utakmice i za njih je to formalnost.

Ono što treba napomenuti jeste da je ovo repriza finala od pre tri godine. Tada su slavili Čifsi i 49ersi imaju svakako dodatni motiv više. Realno gledno od tada su dosta jači tim i po nama su favoriti. Ipak, ne bi smo se igrali sa konačnim ishodom, već smo se opredelili za specijal predloge, čisto da bi utakmica bila zanimljivija za praćenje.

Patrik Mahoms više od 25,5+ istrčanih jardi

Patrih Mahoms je veoma potcenjen kada je trčanje u pitanju. I te kako je on sposoban da istrči veliku jardažu, ali oduvek je prva opcija bila pas. Danas će se suočiti sa jakim pritiskom i verujemo da će u par navrata imati svoja trčanja koja kada se dogode uglavnom budu za veliku jardažu.

Ovo je utakmica za koju ne postoji popravni, tako da ovo svakako ima svoj value.

Trevis Kelsi više od 70,5 jardi

Iako ceo svet na svetu zna da će lopta ići ka Trevisu Kelsiju još uvek nije pronađen način kako da se odbrani duo Mahoms-Kelsi. Govorili smo u najavi da je hvatački korpus Kanzasa nikad slabiji . Ove sezone Kanzas je bio prvi tim po ispuštenim loptama, a jedini koji tu dominira jeste upravo Kelsi. Konekcija Mahoms-Kelsi nije viđena još od Brejdija i Gronkovskog tako da ovo se igra i po cenu pada.

Brendon Ajuk više od 59,5 jardi

Realno gledno Kristijan Mekefri je ovde opcija broj jedan, no margine su za njega bezobzrano visoke i nisu za razmatranje. Barem ne nama. Druga opcija koja je tu i kada se vodi i kada se gubi je Brendon Ajuk. Rekli bismo da je on možda i omiljena opcija Broka Pardija, tako će on sigurno dobiti svoje lopte. Na njemu je samo da ih uhvati.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje