ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Obala Slonovače do trećeg trofeja Afričkog kupa nacija!

Šta drugo reći, osim da je selekcija Obale Slonovače napravila čudo na ovogodišnjem izdanju Afričkog kupa nacija. Prošli su grupnu fazu kao najslabija od četiri najbolje trećeplasirane ekipe, a promenili su i selektora u toku samog takmičenja.

Kada je reč o nokaut fazi, redom su eliminisali Senegal, Mali, Kongo, te na kraju i Nigeriju, u samom finalu. Ni to ne bi bilo toliko čudno, da protiv Senegala nisu postigli gol za izjednačenje tek u 86. minutu, a protiv Malija još kasnije, u 90. minutu igre. Kada je u pitanju finale, do pobede su došli preko preokreta, jer su i ovog puta gubili, a nema dileme da je jedan od najboljih pojedinaca Obale Slonovače Sebastian Haller, čovek koji je prošle godine pobedio životnu bitku, a ovog puta, osvojio je sa svojom zemljom trofej.

„Slonovima“ je ovo treći put u istoriji da osvajaju AKN, a prethodni put su to učinili 2015. godine. Bilo je teško poverovati da, nakon onako lošeg otvaranja turnira, mogu da obraduju svoje navijače, ali, ipak su to uspeli da učine.


Slika preuzeta sa website-a

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje