nedelja, 19. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Karlos Alkaras – Novak Đoković – Najava polufinala Rolan Garosa

Stadion Filip Šatrije od 14:45 biće poprište jedne epske bitke u kojoj će učestvovati Španac Karlos Alkars i Srbin Novak Đoković.

Nakon što je žreb objavljen i nakon što je bilo poznato da se ova dva tenisera nalaze u istoj polovini žreba, svi su navijali da do tog susreta dođe i želja im se na kraju ispunila.

Kladionice u ovom duelu vide Alkarasa kao favorita sa kvotom 1,50 dok je margina za gemove postavljena na 38,5. Mnogi su bili skeptični i začuđeni postavljenim kvotama, ali ne i mi. Alkaras je prvi teniser sveta, bio je prvi favorit za osvajanje titule, dok je Đoković bio drugi i u direktnom duelu mora biti favorit. Da li će opravdati tu ulogu favorita svakako ostaje da se vidi.

Novinari u ovakvim mečevima koriste staru izreku „mladost protiv iskustva“. Realno gledano može se primeniti u ovoj situaciji, jer imamo Alkarasa koji teži da obara rekorde, osvaja največe turnire i Đokovića koji to radai 10 godina unazad.

Krenućemo od Alkarasa. Španac ima fenomenalnu sezonu za sada. Na terenu je više nego dominantan. Mnogi kažu da igra divljački tenis, a mi kažemo da je to enormna količina samopouzdanja usled silnih pobeda koje je ostvario. Tim koji je okupio oko sebe radi fenomenalan posao. Za svoje godine izgleda zrelo, ne plaši se velikih mečeva i protivnika i aspolutno je zasluženo tu gde jeste.

Novak Đoković? Šta reći o tom čoveku što se već ne zna? Na putu je da osvoji 23. grend slem titulu po čemu bio postao rekorder i zvanično prekinuo debatu oko toga ko je GOAT. Njegove partije nisu bile dominantne kao Alkarasove, ali svima je jasno da je Đokovićev prioritet grend slem i samo grend slem. Kada dođe grend slem, Đoković se pretrava u posebnu vrstu zveri i kidiše bez milosti. Može se reći da je rutinski dobio sve mečeve do sada i ovo je za njega finale pre finala.

Igrački gledano Alkaras u ovom trenutku izgleda dosta bolje. Brz je, udara veoma jako, ima dobru interakciju sa publikom i rekli bi se da je sve savršeno i tu je realno u prednosti.

Ipak, dolazimo do psihološkog aspekta koji je u tenisu možda i najbitniji. Retko ko može da se nosi sa Đokovićem kada su te igrice u pitanju. Pritisak je ogroman i ako neko zna sa njim da se nosi onda je to Đoković koji je mali milion puta igrao mečeve u atmosferi kada samo njegov tabor navija za njega.

Zbog toga ova kvota malo bode oči i mi ćemo to pokušati da naplatimo. Smatramo da će Đoković iskusno „pustiti“ prvi set. Alkaras će se ispuhati i onda kada bude malo pao u igri (što je neminovno) onda će Đoković da digne gas i početi da igra. To je već oproban recept kod Đokovića koji mu je donosio mnogo pobeda.

Očekujemo spektakl. Očekujemo maraton u pet setova i preporučujemo da se uvalite u svoje fotelje i da uživate u meču. Ukoliko baš morate da se opkladite onda preporučujemo opciju da Đoković osvaja barem dva seta. Kvota ima value, Đoković će danas „poginuti“ na terenu i sasvim je vredno rizika.

Predlog za klađenje: Đoković osvaja dva seta 

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje