ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Kasatkina zaustavila Woznjacki, Kvitova „razbila“ Oštapenko

Ruska teniserka Daria Kasatkina stala je na put Karolini Woznjacki. Ona je bila bolja sa 2:0, po setovima 7:6 (7:2) 6:3.
Najveća borba viđena je u prvom setu. Teniserke su razmenile po dva brejka s tim što je Kasatkina bila bolja tokom celog meča, tj sve je od nje zavisilo. Ona je i napravila brejk u vrlo bitnom 11. gemu, ali Woznjacki se na sebi svojstven način vratila u set pa se otišlo u taj brejk. Bez obzira na gubitak servisa u ključnom trenutku Kasatkina nije očajavala. Svoj servis je držala do kraja, a napravila je tri mini brejka za konačnih 7:2.

Drugi set je doneo sličnu igru s tim što je svima bilo jasno da Woznjacki ovo neće moći da preokrene. Njen govor tela nije bio baš najbolji, što je u neku ruku i razumljivo, jer je osvojila Australijan open i ovde je zaigrala samo da ispoštuje organizatore koji su joj izašli u susret.Kasatkina je napravila dva brejka i na kraju može se reći rutinski slavila sa 2:0.

Češka teniserka Petra Kvitova je održala čas tenisa Jeleni Oštapenko. Kvitova je bila bolja sa 6:0 6:2 i sam rezultat vam govori kako se meč odvijao.

Zaista ne pamtim kada sam gledao Kvitovu tako agresivnu i preciznu. Odigrala je gotovo savršen meč, a to potvrđuje i statistika koja kaže da je Kvitova imala 60% ubačenog prvog servisa, 90% osvojienih poena nakon prvog servisa (26/29), 42% osvojenih poena nakon drugog servisa (8/19) kao i 5/5 kada su iskorišćene brejk lopte. Jednostavno protiv ovakve Kvitove niko ne bi imao šanse pa ni Jelena Oštapenko koja je samo nemo gledala kako je Kvitova bombarduje iz svih pozicija.

Ostali rezultati:
Julija Gergez – Elena Ribakina 6:3 6:3
Kristina Mledenović – Katarina Siniakova 6:4 6:3

Sutra su na rasporedu polufinalni mečevi,a parovi su:
Julija Gergez – Petra Kvitova
Kristina Mladenović – Daria Kasatkina

Turnir se igra za nagradni fond od 799 000 dolara.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje