sreda, 01. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Dejvis kup dan 1: Kameron Nori junak dana!

Prvi dan Dejvis kup vikenda je bio uzbudljiv, ali kada se sve sabere i uduzme manje više svi rezultati su bili realni sa jednim velikim iznenađenjem.

Prvi su na teren izašli Australijanci i Nemci. Aleksandr Zverev se dobrano pomučio protiv mlađanog Aleksa De Minaura, i slomio ga tek posle 5 setova za 1-0. Nik Kirjos je to poništio savladavši lagano Jana Lenarda Štrufa sa 3:0 za 1:1. Govorili smo u najavi da će dubl meč možda odlučivati, a tu je svakako favorit Australija.

Japanci i bez Nišikorija su se očeikvano pokazali kao tvrd orah za iskusne Italijane. Fabio Fonjini je tek posle pet setova pobedio Tara Daniela, a Juiči Sugita je dobio Sepija takođe posle maratona i pet setova. Ovde će se bobra voditi do samog kraja bez obzira ko dobio sutra u dublu.

Najveće iznenađenje napravio je Britanac Kameron Norie koji je dobio Roberta Bautistu Aguta sa 3:2 posle preokreta. Kajl Edmund je pred sam početak odustao zbog povrede i sve je bilo crno za Britance. Ramos Vinolas je dobio sa 3:0 prvi meč i činilo se da će u istom pravcu ići i drugi singl meč, ali nije tako mislio i Norie. Nekako se od samog početka videlo da se Agut muči, ali niko nije pomislio da Norie može do pobede.
Ovom pobedom Britanci imaju šansu, jer su u dublu egal, ako ne i favoriti pa sa nestrpljenjem čekamo sutrašnji dubl meč.

Hrvati su kao i Britanci bili lišeni usluga najboljeg igrača. Naime , Marin Čilić nije bio u mogućnosti da pomogne svojim saigračima pa je sve spalo na leđa Borne Ćorića. Borna je odradio svoj deo posla, pobedio Pospišila sa 3:1, ali sve je to anulirao Denis Šapovalov koji je pobedio Galovica sa 3:0.

Kazahstanci i Belgijanci su bili sigurni sa po dve pobede protiv Švajcaraca odnosno Mađara.

Sutra su na rasporedu dubl mečevi koji se takođe igraju na tri dobijena seta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje