subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kirjos pobedio Medvedeva i skinuo ga sa trona

US Open dobiće novog šampiona. Aktuelni šampion Danil Medvedev svoje učešće je završio u osmini finala, a njegov dželat je ponovo bio Nik Kirjos. Kontroverzni Australijanac je ove godine savladao tri puta Medvedeva, a ovog puta rezultat je bio 3:1, po setovima 7:6 (11:9) 3:6 6:3 6:2.

Još jednom se pokazalo da Kirjos svojim stilom ne leži Medvedevu. Australijanac je igrao maksimalno agresivno i na taj način nije dao Medvedevu da uđe u svoj ritam. Poeni su bili kratki, rešavani isključivo Kirjosovim udarcima i to je svakako donelo rezultat.

Ova pobeda Kirjosa će imati veliki uticaj na ATP listu koja izlazi sledeće nedelje. S obzirom da neće odbraniti titulu, Medvedev će izgubiti, jer brani veliki broj bodova. Pretendenti za tron su Rafael Nadal, Karlos Alkaras i Kasper Rud.

Scenariji posle kojih bi neko od pomenute trojice mogao biti prvi od ponedeljka su sledeći:

Rafael Nadal će biti prvi ako stigne do finala US Opena, ili ako stigne do četvrtfinala, a Alkaras i Rud ne osvoje titulu.Takođe, Nadal može biti prvi ako ispadne u osmini finala, a Alkaras i Rud ne stignu do finala.

Karlos Alkaras će biti ako osvoji US Open ili ako Nadal izgubi u osmini finala, a on izgubi finale od bilo koga drugog osim od Ruda.

Kasper Rud će biti će biti broj 1 ako osvoji US Open, a Nadal ne stigne do finala ili ako Nadal ne prođe u četvrtfinale, a on izgubi u finalu od bilo koga osim od Alkarasa.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.usopen.org/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje