četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Tiafo zaustavio Nadala

Američki teniser Frensis Tiafo napravio je jedno od većih iznenađenja na ovogodišnjem US Openu. Amerikanac je savladao Španca Rafaela Nadal sa 3:1, po setovima 6:4 4:6 6:4 6:3.

Zaslužena pobeda za Tiafoa koji je u ovom meču pokazao za šta je kadar. Apsolutno je nadigrao Nadala u gotovo svim segmentima igre i rezultat nije izostao.

Statistički gledano bio je ovo izjednačen meč, a razlika je bila igra u onim bitnim poenima. Tu je Tiafo nadigrao Nadala, što je iznenađujuće, jer je opšte poznato koliko je Nadal jak na psihološkom planu.

U prvom setu Tiafou je bio dovoljan jedan brejk za osvajanje prvog seta koji je viđen u sedmom gemu. Nakon toga Tiafo je nastavio u sličnom stilu. Neverovatano je servirao, a to pokazuje i statistika koja kaže da je u prva dva seta samo jednom dao brejk loptu Nadalu, no Špancu je i to bilo dovoljno da izjednači. U desetom gemu drugog seta Tiafo je doživeo prvi pad u igri i Nadal to koristi da izjednači.

Treći set donosi istu priču. Serveri rade sjajan posao i čeka se žuta minuta kod protivnika. Ovog puta Tiafo je bio pribraniji i koristi pad Nadala u sedmom gemu kada pravi brejk koji mu donosi vođstvo od 2:1.

Publika na Artur Eš stadionu je bila kao u transu. Nadal je bio svestan da mora da igra maksimalno jako i tako je krenuo u četvrtom setu. Napravio je rani brej, poveo sa 3:1, ali to je bilo sve od njega, jer je Tiafo neverovatnom serijom od pet gemova preokrenuo stvari i rešio meč kroz četiri seta.

Tiafo će u četvrtfinalu igrati protiv Rusa Andreja Rubljova.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje