ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kirjos preko Fonjinija do osmine finala Majamija

Australijski teniser Nik Kirjos nastavlja se solidnim partijama na američkim mastersima. Nakon više nego solidnog Indijan Velsa, Kirjos se plasirao u osminu finala mastersa u Majamiju nakon što je pobedio Italijana Fabija Fonjinija. Posle borbe koja je trajala 64 minuta, Kirjos je slavio rezultatom 2:0, po setovima 6:2 6:4.

Apsolutno zaslužena pobeda Kirjosa kome očigledno prijaju uslovi u Americi. Maksimalno je iskoristio nonašalnost Fonjinija kome se danas i nije igrao tenis.

To se dalo primetiti već na startu meča kada je Kirjos napravio brejk i poveo sa 2:0. Australijanac je u prvom setu bio toliko dominantan da je protivniku dopustio samo jedan poen posle prvog servisa. Sa takvom igrom, Fonjini nije imao šanse, te je Kirjos bez većih problema sačuvao prednost.

Drugi set doneo je veću borbu. Fonjini je podigao nivo igre, ali i dalje nije bio pretnja po protivnički servis. Ključan detalj bio je deveti gem kada je Fonjiniju pala koncetracija, jer je ispustio svoj servis, a da nije osvojio poen. Nakon toga Kirjos je rutinski odservirao za pobedu i plasman u narednu fazu gde ga čeka bolji iz duela Siner/Karenjo Busta.


Autor fotografije: Peter Staples

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje