ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ko je do sada obezbedio kvalifikacije za Ligu šampiona?

Polako se „spušta zavesa“ u velikom broju evropskih liga, a negde se već znaju šampioni, negde su isti vrlo blizu titule. Stoga, polako se osvrćemo i ka evropskim kvalifikacijama, a u skladu sa tim, poznat je i određen broj učesnika kvalifikacija za Ligu šampiona.

Pre svega, treba istaći da je Napoli sigurno obezbedio grupnu fazu Lige šampiona, jer ne može da bude niže od 4. mesta. Pored italijanskog kluba, Crvenu Zvezdu deli svega bod protiv TSC-a od šampionske titule, a samim tim i grupne faze Lige šampiona, dok su vrlo blizu plasmana Barselona i Seltik.

Što se kvalifikacija tiče, trenutno je poznato da će u preliminarnu rundu da ide šampion Islanda, Breidablik, dok su poznati učesnici prvog kola zapravo osvajači svojih prvenstva, a to su Šahtjor Soligorsk (Belorusija), HJK (Finska), Šamrok (Republika Irska), TNS (Vels), Astana (Kazahstan), Žalgiris (Litvanija), Valmiera (Letonija), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Spartans (Malta), Linkoln (Gibraltar), Haken (Švedsk), KI (Farska ostrva), Flora (Estonija), Larne (Severna Irska) i Olimpija iz Ljubljane (Slovenija). Takođe, Molde (Norveška) je siguran učesnik od 2. kola kvalifikacija.

Preliminarna runda kvalifikacija zakazana je za 27. i 30. jun, dok će prvo kolo biti na programu 11. i 12. jula, tj. revanš mečevi biće zazakani za 18. i 19. jul.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje