subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kontavejt najbolja u Sankt Peterburgu

Estonska teniserka Anet Kontavejt osvojila je titulu na turniru u Sankt Peterburgu nakon što je u finalu savladaoa Grkinju Mariju Sakari. Posle borbe koja je trajala tačno tri sata Kontavejt je slavila rezultatom 2:1, po setovima 5:7 7:6 (7:4) 7:5.

Haotičan meč u kojem je viđeno sve što tenis kao igra može da pruži. Velika borba za svaki poen, mnogo brejkova i drame. Sakari je propustila veliku priliku i na kraju bila kažnjena za to.

Kontavejt je prva došla do brejka u šestom gemu koji je potvrdila za 5:2. Potom sledi serija Sakari od pet uzastopnih gemova za veliki preokret i 7:5.

Očekivano momentum na startu drugog seta bio je na strani Sakari koja to koristi i brejkom otvara drugi set. Sve je išlo dobro po nju do šestog gema kada je ispustila servis i sve se vratilo u egal. Još jednu veliku priliku imala je Sakari u 11. gemu kada propušta dve vezane brejk lopte, a nakon toga biva kažnjena u taj brejku.

I ponovo u odlučujućem setu Sakari prva stiće do brejka. Imala jej 3:0, ali ni to nije bilo dovoljno. Na 5:3 kada je servirala za titulu Grkinji se stegla ruka, a Kontavejt je to znala da iskoristi i vrati se u meč. Nakon toga došlo je do pada, a Estonka je iskoristila ponuđeno i brejkom došla do pobede i titule.

Titula u Sankt Peterburgu je šesta u karijeri za Kontavejt.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje