ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Kontroverzan incident, i pobeda Hamiltona u Silverstonu

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobednik je trke za Veliku nagradu Velike Britanije. Sedmostruki svetski šampion je na Silverstonu došao do četvrte pobede u sezoni, a 99. ukupno u karijeri, pošto je u samom finišu pretekao Šarla Leklera iz Ferarija. Treći je stepenik za postolju zauzeo je Hamiltonov timski kolega Valteri Botas.

Trku u Silverstonu obeležio je incident u kojem su učestvovali Maks Ferštapen i Luis Hamilton nakon kojeg je Ferštapen završio van staze. Taj incident je podigao veliku prašinu u javnosti, a direkcija trke je istakla crvenu zastavicu, što znači da je došlo do restarta trke.

Nakon restarta čelo karavana je predvodio Šarl Lekler, a drugi je bio Hamilton koji je umeđuvremenu do dobio kaznu od deset sekundi. Lekler je uprkos problemima sa bolidom držao trku u svojim rukama. Hamilton je brzo otišao u boks na zamenu pneumatika, a usput je odradio kaznu. Od tog trenutka kreće jurnjava Hamiltona za Leklerom. Valteri Botas je dobio naredbu tima da se „skloni“ Hamiltonu koji je prošao bez problema. Iz kruga u krug Leklerova prednost se konsantno topila, da bi Hamilton tri kruga pred kraj trke napravio veliki manevar koji mu je doneo pobedu.

Četvrto mesto zauzeo je Lando Noris iz Meklarena, peti je bio Norisov timski kolega Danijel Rikardo. Šesti je bio Fernando Alonso iz Alpine, a prvih deset su kompletirali Lens Strol (Aston Martin), Esteban Okon (Alpina) i Juki Cunoda (Alfa Tauri).

Ovom pobedom Hamilton je dobrano smanjio prednost Ferštapena, koji nije osvojio nijedan bod. Holanđanin ima 185 bodova, a prati ga Hamilton sa 177.

Šampionat Formule 1 se nastavlja 1. avgusta kada je na programu trka za Veliku nagradu Mađarske.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje