nedelja, 19. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Istorijski pol za Ferštapena u Silverstonu!

Vozač Red Bula Maks Ferštapen osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Velike Britanije, na legendarnom Silverstonu. Bile su to istorijske kvalifikacije, jer su se vozile po novom formatu u sprtint kvalifikacionoj trci.

Mladi Holanđanin je na impersivan način došao do pete pol pozicije u sezoni. Bio je za sekundu brži od velikog rivala Luisa Hamiltona, dok je treći bio Hamiltonov timski kolega Valteri Botas.

Upravo su pomenuta trojica osvojili bodove. Ferštapen je osvojio tri, Hamilton dva, a Botas jedan. Sprnt trka je po prvi put zamenila standardan format kvalifikacije, a i prema planu do kraja sezone će se ovakav format kvalifikacija voziti na trkama u Monci i Brazilu.

Neke veće borbe za pol poziciju nije bilo, jer je bilo sve rešeno na samom startu. Ključan detalj je bio start trke u kojoj je Ferštapen odradio sjajan posao odbivši napad Luisa Hamiltona. Sve nakon toga svelo se na otaljavanje posla.

Najbolji među ostalima bio je Šarl Lekler iz Feraraija. Iza njega se našao dvojac iz Meklarena Lando Noris i Danijel Rikardo, dok su prvih deset kompletirali Fernando Alonso (Alpina), Sebastijan Fetel (Aston Martin), Džordž Rasel (Vilijams) i Esteban Okon (Alpina).


Fotografija je preuzeta sa: https://www.autosport.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje