subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kopa Amerika (predstavljanje timova): B grupa (Brazil)

Sasvim neočekivano selekcija Brazila dobila je priliku da bude domaćin ovog takmičenja, što je podiglo apetite u zemlji sambe. Oni su do sada 9 puta osvajali ovo takmičenje (9 (1919, 1922, 1949, 1989, 1997, 1999, 2004, 2007, 2019) poslednje osvojeno takmičenje 2019-te takođe je igrano u Brazilu, ukupno pet od devet titula Brazil je osvojio kada je bio domaćin turnira. Uz to imaju čak 11 finala, pa se sa pravom postavljaju za najvećeg favorita za osvajanje turnira i sada.

Što se tiče tima, može se reći da je na turnir pozvan najjači sastav, golma Alison imaće prednsot na golu, odbranu sačinjavaju iskusni igrači iz najboljih klubova sveta, poput Danila, Aleksa Sandra, Tijaga Silve, Markinjosa i Militao-a, vezni red takođe deluje dosta dobro, defanzivnija uloga namenjena je Kazemiru, Fabinju i Fredu, dok su Daglas Luiz, Everton Ribeiro i Lukas Paqueta zaduženi za kreaciju i ofanzivu. Najveća snaga je u napadu, gde selekciju predvodi prva zvezda Neimar, ali tu su i Firmino iz Liverpula, Vinicius iz Reala, Richarlison iz Evertona i Gabriel Jesus iz Mančester Sitija.

Selekciju sa klupe predvodi selektor Tite koji je tu od 2016-te i trenutno ima 40 pobeda, 10 remija i svega 4 poraza na klupi Karioka, u aktuelnim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo ostvarili su svih šest pobeda iz šest mečeva.

Jasno je da su Brazilci tehnički najdominantnija ekipa na turniru i da svoju napadačku igru baziraju na razmeni paseva, igri jedan na jedan uz dosta kretnje bez lopte i korišćenju brzine svih svojih igrača. Igra se sa dosta paseva, preko 550 pasova sa oko 89% uspešnosti po meču, što opet govori o sjajnoj kretnji i tehnici Brazilaca.

Što se tiče defanzivne strane, oni su tim koji nastoji da vrati loptu odmah po gubljenju, visokim presingom na polovini rivala, a brzina svih igrača daje im mogućnost da defanzivnu liniju postave do centra terena. Konstantan presing i želja da brzo povrate loptu, često kreira sitaucije da iskoriste prostor koji se stvara kada protivnički tim izvrši kretnje kako bi kreirao kontranapad, pa bude rekontriran od strane ,,karioka“.

Svakako da je Brazil sa ovim timom i na domaćem terenu najveći favorit da osvoji još jedan trofej prvaka Južne Amerike i to je upravo i naša prognoza za ovaj tim.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje