petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kopa Amerika (predstavljanje timova): B grupa (Kolumbija)

Selekcija Kolumbije osvajala je titulu prvaka Južne Amerike jednom i to 2001. godine, dok su još jednom stizali do finala, bilo je to sada već davne 1975. godine. Pred takmičenje u Brazilu, članovi ove selekcije nadaju se da bi mogli da prirede radost svojim navijačima u Kolumbiji, državi koja je trebala da bude jedan od domaćina ovog takmičenja, ali je ono prebačeno u Brazil zbog velikih socijalno-društvenih nemira u Kolumbiji.

Što se tiče tima, može se reći da je za sada selektoru Reinaldo Ruedai na raspolaganju dosta jak tim, ali da će ipak faliti petoricu igrača u svakoj liniji tima, to su defanzivci Arias iz Leverkusena, Frank Fabra iz Boke i Jeison Murillo iz Selte, potom prva zvezda tima James Rodriguez iz Evertona i napadač Radamel Falcao iz Galatasaraja.

Na golmanskoj poziciji, prednost ima David Ospina, kapiten selekcije i član Napolija, defanzivnu linuju predvode štoperi premijerligaških klubova Davison Sanchez iz Totenehema i Yerry Mina iz Evertona, dok su u timu zbog dosta izostanaka u ovom delu tima, čak trojica igrača Genka, Lucumi, Munoz i Cuesta, koji ukupno imaju samo 5 nastupa za nacionalni tim do sada. Vezni red nosiće Juan Cuardado, krilni napadač Juventusa, a tu su još i Cardona iz Boke, Barios iz Zenita, Uribe iz Porta, što se tiče napada, može se reći da je tu konkurencija i najjača, sjajni napadač Atalante – Duvan Zapata predvodi napad, kao i njegov klupski kolega Luis Muriel, tu je i Diaz iz Porta, Alfredo Morelos iz Rendžersa, Jimmy Chara brzonogi krilni napadač iz MLS ligaša Portlanda.

Što se tiče stila igre, osnovna ideja je da se posed lopte sačuva i da se u posedu kruži i igra pas igra, dok se ne otvori bok i ne iskoristi potencijal koji imaju u ovom delu tima, bekovi igraju dosta visoko i uvek nude opciju više, što je i inače stil igre koji je do sada kroz karijeru forsirao selektor Rueda. Formacija koja je bila aktuelna je 4-2-3-1, ali će sada zbog novih povreda, Kolumbija najverovatnije igrati u formatu 4-4-2

Što se tiče defanzive, Kolumbije beleži puno osvojenih lopti u finalnoj trećini terena što znači da kad god imaju šansu igraju presing, a nešto po čemu su takođe prepoznatljivi jesu često kraćene igre faulovima po čemu su ispred 85% timova u Južnoj Americi ako se pogledaju statistički parametri. Takođe dešava se da često budu ranjivi prilikom ubacivanja sa boka, naročito kada su u pitanju brze i niske lopte, dok sa ubacivanjem visokih lopti, visoki štoperi Kolumbije obično nemaju toliko problema.

Svakako da je izostanak pre svega Rodrigueza i Falkao-a veliki udarac za ambicije Kolumbije, ali su u junu pokazali da mogu i bez ova dva igrača, savladali su Peru u gostima 0:3, dok su protiv Argentine odigrali 2:2 i pokazali da mogu da igraju sa svima, po nama trebalo bi da budu siguran učesnik nokaut faze, a uz malo sreće mogli bi i do mesta među 4 najbolje selekcije Južne Amerike.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje