petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kopa Libertadores (kvalifikacije): Junior – Olimpija (najava meča)

Od 03:15 igra se i drugi dule današnjeg programa u kvalifikacijama za Kopa Libertadores, a sastaju se ekipe kolumbijskog Juniora i ekipe iz Paragvaja, Olimpija Asunsion. U prvom meču slavio je predstavnik Paragvaja, Olimpija sa 1:0.

Prvi meč bio je ujednačena borba dva tima sličnog kvaliteta, a promašaji napadača sa obe strane mogu da uđu u rubriku verovali ili ne. Ono što je primetno jeste da Olimpija dosta zavisi od saradnje desnokrilnog napadača Curea, sa legendardnim Roke Santa Kruzom, koji nema snage za 90.minuta što se osetilo u igri tima. Sa druge strane Junior je pokazao da može da bude jako opasan, naročito se istakao napadač Gonzalez, kao i krilni napadač Diaz, ono što je bio veliki hendikep jeste neigranje najboljeg napadača tima Teofila Gutiereza.

Ekipa Juniora je sedmortruki šampion Kolumbije, u prvom delu prvenstva su pružali jako loše partije, ali su zato u Klausuri zauzeli prvo mesto sa skorom 12-3-5 i gol razlikom 32:15. Na domaćem terenu su imali skor 8-1-1 i gol razliku 19:3. U plejofu su ispali od Amerike Kali u četvrtfinalu (2:2 na domaćem terenu i 0:0 na gostovanju). Prošle godine igrali su polufinale Kopa Sudamerikane (drugo po redu takmičenje u J.Americi). Zvezda tima je svakako Teofilo Gutijerez (do skoro igrao u River Plati) koji je i reprezentativac Kolumbije i koji je od dolaska u klub na 15 mečeva postigao 7 golova, ali nije nastupio u prvom meču, sada je u konkurenciji za tim, kao i drugi napadač Čara (18/11), tako da će upravo ova dva igrača predstavljati najveću pretnju po gol Olimpije. U poslednjih 10 mečeva na svom stadionu, Junior je slavio 8 puta, jednom je remizirao, a poražen je samo od Flamenga u okviru polufinala Kopa Sudamerikane. Osvojili su Kup Kolumbije prošle godine.

Olimpija je predstavnik Paragvaja, završila je prethodno prvenstvo Klausuru, na 3.mestu sa skorom 9-9-4 i gol razlikom 32:23. Na gostovanjima su imali skor 5-4-2 i gol razliku 19:12. Poslednji poraz u zvaničnim mečevima ostvarili su još u novembru 2017-te, od tada 8 mečeva bez poraza, 7 pobeda i jedan remi, (6 od 8 utakmica od 0-2 gola). Za razliku od prošle sezone u timu više nisu iskusni vezni igrači i reprezentativci Paragvaja, Ortigoza i Riveros, ali su i dalje jako opasni kolumbijac Kuevo, kao i napadači Kamačo, Montenegro i naravno Roke Santa Kruz.

Verujemo da će se Olimpija koja je u rezultatskoj prednosti pokušati da pred 50000 domaćih navijači uspori tempo i odigra na rezultat što ne bi trebalo da donese puno golova, kvalitet timova je približan, ali svakako bolji u odnosu na neke timove koji su već prošli u narednu rundu takmičenja.

PREDLOG za klađenje: 1X&0-2 (kvota 1,70)

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje