nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Korda posle maratona izbacio Hurača

Američki teniser Sebastijan Korda nastavlja se impresivnim partijama u novoj sezoni. Mladi Amerikanac se plasirao u četvrtfinale Australijan opena nakon što je savladao Huberta Hurkača. Posle borbe koja je trajala tri i po sata, Korda je slavio sa 3:2, po setovima 3:6 6:3 6:2 1:6 7:6 (10:7).

Ne tako kvalitetan odigrali su ova dva tenisera, ali ako nečeg nije manjkalo to je svakako drama. Igralo se sa mnogo oscilacijama i u takvim okolnostima jače živce imao je Korda.
Amerikanac nije dobro započeo meč. Hurkač je na startu napravio brejk i tu prednost bez problema sačuvao do kraja seta.

Drugi set donosi egal borbu sve do šestog gema kada Hurkač po prvi put pada sa igrom, što Korda koristi da napravi brejk. Taj jedini brejk je bio dovoljan da osvoji set i nastavi u istom ritmu u trećem setu. Bio je u naletu Korda i to je iskoristio da napravi dva brejka u trećem setu i povede sa 2:1.

Tu svakako nije bio kraj. Na redu je bio Hurkač sa svojim naletom. Poljak je imao odgovor za Kordu, jer je furioznom igrom osvojio četvrti set sa 6:1 i odveo meč u peti set.
U petom setu igralo se na sigurno. Ni jedan ni drugi nisu mnogo rizikovali, te brejka nije bilo. U super taj brejku u igri nerava Korda je bio prisebniji i rezultatom 10:7 sebi obezbedio plasman u četvrtfinale gda ga čeka Rus Karen Hačanov.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje