četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Ribakina izbacila prvu na svetu

Kazahstanska teniserka Elena Ribakina plasirala se u četvrtfinale Australijan opena. Ribakina je u osmini finala pobedila prvu teniserku sveta Igu Švjontek sa 2:0, po setovima 6:4 6:4.

Iga Švjontek nije danas bila na svom uobičajenom nivou, a zasluge za to idu upravo Ribakini koja je igrala pametan tenis. Ribakina je imala fenomenalan start meča. Napravila je brejk u prvom gemu no Švjontek se vratila relativno brzo i izjednačila na 3:3. Bez obzira na to Ribakina je izgledala mnogo bolje. Bila je mnogo agresivnija i takav pristup joj se isplatio. Došao je novi brejk u sedmom gemu koji je prelomio set na njenu stranu.

Pauzu između setova Švjoten je iskoristila da ode do toaleta da se osveži. Ta pauza joj je i te kako prijala, jer je bila druga igračica u nastavku. Apsolutno je promenila pristup igri. Ona je diktirala tempo, terala Ribakinu da trči i to je dalo rezultat. Rezultat svega jeste brejk za Poljakinju i vođstvo od 3:0. Na njenu žalost ta igra nije potrajala dugo. U petom gemu Ribakina pravi brejk bez izgubljenog poena i to je bila prekretnica meča. Od tog trenutka Ribakina je preuzela inicijativu i do kraja meča napravila još jedan brejk koji joj je doneo plasman u četvrtifinale gde je čeka Letonka Jelena Oštapenko.

Ostsali rezultati:

Oštapenko – Gof 7:5 6:3
Pegula – Krejčikova 7:5 6:2

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje