subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Košarkašice u subotu protiv Litvanije u Istanbulu (16.00-TV RTS2)

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u subotu (16.00-TV RTS2) u Istanbulu igra poslednju utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će ovog juna biti održano u Španiji i Francuskoj. Naš tim je iz grupe E već obezbedio plasman posle dve ostvarene pobede protiv Turske i jedne protiv Litvanije i iako sam rezultat duela neće uticati na konačan plasman u grupi, značaj postoji, jer trijumf Srbiji može da donese prvi šešir na žrebu za Evrobasket.

Iako znamo da smo se već kvalifikovale na Evropsko prvenstvo, ova utakmica nam izuzetno znači da potvrdimo prvo mesto i osiguramo prvi šešir na žrebu. O Litvaniji znamo da ima dobre i dominantne centre i brze bekove. Naša osnovna odbrana će da reši posao ako se držimo svih principa koji se traže od nas – rekla je kapiten Jelena Bruks.

Srbija je u Istanbul stigla u četvrtak uveče, a uz ekipu je i potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković. Naše devojke će do utakmice u „Ahmet Džomert“ dvorani imati samo jedan trening.

Uvek su nam najviši ciljevi. Igrale smo već u novembru protiv njih. Nismo imale dovoljno vremena sada da se pripremimo, ali mislim da smo bolja ekipa. Vežbale smo ovih par dana i dogovorile smo šta i kako treba da se brani i čuva u reketu – zaključila je Sara Krnjić.

Duel Srbije i Litvanije na programu je u subotu od 16.00 časova. Juče je Turska u Istanbulu pobedila Litvaniju sa 67:55. Plasman na Eurobasket pored Srbije i domaćina Francuske i Španije do sada su obezbedile i selekcije Slo


Izvor: KSS

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje