petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Kovačević „opleo“ po reprezentativcima

Nekadašnji reprezentativac Srbije, Darko Kovačević koji trenutno obavlja funkciju sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije, izneo je svoj stav povodom sve većeg broja fudbalera koji odbijaju da nastupaju u dresu „Orlova“ sve dok je na mestu selektora nacionalnog tima, Mladen Krstajić.

„I ja sam nekada bio reprezentativac i deo kolektiva koju su činili veliki igrači, ali i veliki ljudi. I tada je bilo problema, ali uvek i svuda reprezentacija je bila iznad svih nas, svakog pojedinca. Zbog toga sam veoma iznenađen intervjuima i dešavanjima, koji su direktno usmereni protiv državnog tima i Fudbalskog saveza i to uoči najvažnije utakmice, kada želimo posle 20 godina da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo i uspešno počnemo kvalifikacije. Nacionalni grb i zastava su iznad svih nas, ljudske sujete i interesa. I niko nikad ne može da uslovljava tu svetinju, nekim svojim izborom. Stoga, igračima koji ne žele da igraju za reprezentaciju dok je selektor Mladen Krstajić, želim da poručim da nikad više neće igrati za državni tim bez obzira na ime i prezime selektora, jer Srbija neće nikog da moli, ali isto tako neće ni da dozvoli da neko svesno urušava ono što grupa uz veliki napor i odricanja gradi. Ne smemo da dozvolimo pojedincima da suludim zahtevima i ucenama pokvare sve ono što smo do sada uradili“, kazao je Kovačević.

Reprezentacija Srbije svoju prvu utakmicu u kvalifikacijama za plasman na EURO 2020. godine igra u ponedeljak na gostovanju protiv aktuelnih evropskih prvaka, Portugalaca.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje