sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kraj Marijeve bajke, Agut ide u osminu finala

Britanski teniser Endi Mari završio je svoje učešće na ovogišnjem Australijan openu. Na Marijevom putu se isprečio Španac Roberto Bautista Agut koji je slavio sa 3:1, po setovima 6:1 6:7 (7:9) 6:3 6:4.

Nije imao snage Mari nakon onog epskog meča protiv Kokinakisa. Agut je toga bio svestan i napao od samog starta. Ušao je veoma jako i relativno lako osvojio prvi set sa 6:1.
Španac je krenuo moćno i u drugom setu. Poveo je sa 3:1 i držao sve u svojim rukama do osmog gema kada je Mari napravio brejk. Pojavila se iskra u njegovoj igri i Britanac je u taj brejku uspeo da dođe do izjednačenja na sveopšte oduševljenje.

Nošen energijom sa tribina Mari je nastavio sa sjajnom igrom i u nastavku. Apsolutno je parirao Agutu u svim aspektima igre, ali je ponovo prvi pao. U osmom gemu Agut je napravio brejk i čini se tu prelomio meč.

Bez obzira na gubitak drugog seta Mari je nastavio da se bori. Nekim čudom je uspeo da napravi brejk povede sa 2:0, ali na njegovu žalost nije uspeo da potvrdi brejk. To je bio ključ meča, jer je Agut uzvratio ribrejkom i tu prelomio meč. U devetom gemu Agut je napravio prelomni brejk i obezbedio plasman u osminu finala.

Agut će u osminu finala igrati protiv Amerikanca Tomija Pola.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje