subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kraj prebogate karijere

Jedna od ponajboljih rukometašica na svetu u poslednje dve decenije – Katarina Bulatović saopštila je da se u 35. godini života povlači sa terena, odnosno da odlazi u penziju.

Ona je nedavno produžila ugovor na dva meseca sa mađarskim Đerom kako bi mogla da nastupi na završnom turniru Lige Šampiona, ali kako je usled pandemije koronavirusa ovo prestižno takmičenje otkazano, iskusna rukometašica je donela odluku da završi svoju igračku karijeru.

„Otkazivanje final-four turnira me je mnogo razočaralo. Odlučila sam da produžim karijeru samo zbog tog turnira, ali to je sada propalo i nema više smisla da nastavim. Hvala predsedniku Đera, svim ljudima u klubu, mojim saigračicama, navijačima na podršci koju su mi pružali. Nisam ovako planirala da se oprostim, ali na neke stvari ne mogu da utičem, te sam donela odluku da završim svoju profesionalnu sportsku karijeru”, istakla je Katarina Bulatović.

Ona se tako „oprostila“ od rukometa nakon 20 godina igranja na seniorskom nivou, gde je tokom tog perioda važila za jednog od najboljih desnih bekova na svetu.

Tokom svoje prebogate karijere između ostalog – uspela je da u četiri navrata osvoji pehar namenjen osvajaču Lige Šampiona, dok je sa reprezentacijom Crne Gore postala prvak Evrope 2012. godine, a ima i osvojeni srebro za Olimpijade u Londonu iste godine.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje