petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Kralj drame, novi preokret Medvedeva za finale Australijan opena

Ruski teniser Danil Medvedev ove godine se pretrplatio na drame u Australiji. Rus je ove godine odigrao šest mečeva u Australiji, a od tih šest samo je jedan rešen kroz tri seta. Novu dramu ovoga puta preživeo je protiv Nemca Aleksandera Zvereva kojeg je savladao posle velikog preokreta. Po setovima je bilo 5:7 3:6 7:6 (7:4) 7:6 (7:5) 6:3.

Bez ikakve sumnje jedan od najkvalitetnijih mečeva ove godine u Australiji, ako ne i najkvalitetniji. Zverev je ponovo propustio veliku šansu, jer je imao velikih 2:0. Igrao je Nemac dosta bolja u uvodna dva seta. Nije dao Medvedevu da ga uvuče u duge razmene, servis mu je davao veliku prednost i relativno lako je poveo sa 2:0.

Ipak, tu nije bio kraj. Medvedev nije imao nameru da se preda i počeo je da igra mnogo bolje. Vođstvo od 2:0 je nekako uljulkalo Zvereva i to mu se obilo o glavu. U sledila su dva tesna seta u kojima nije viđen brejk. U skladu sa tim su se igrali taj brejkovi, a Zvereva će posebno boleti onaj iz četvrtog seta, jer je imao mini brejk prednosti uz dva servisa. Medvedev je na sebi svojstven način uspeo to da spasi i odvede meč u peti set.

Kako to uglavnom biva, psihološka prednost je prešla na stranu Medvedeva, koji ključni brejk pravi u petom gemu, da bi finalni udarac zadao u devetom gemu kada je brejkom zatvario meč.

Medvedev će tako po treći put igrati u finalu Australijan opena. Do sada je oba puta poražen od Đokovića i Nadala, a ovog puta protivnik će biti Italijan Janik Siner.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje