četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Sabalenka dominantno odbranila titulu u Melburnu

Beloruska teniserka Arina Sabalenka odbranila je titulu na Australijan openu. Fenomenalna Beloruskinja je u velikom finalu savladala Kineskinju Kinven Žang. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:3 6:2.

Kvalitet, iskustvo, forma sve je bilo na strani Sabalenke koja je u ovom finalu samo potvrdila sjajnu formu koju je imala tokom celog turnira. Za razliku od Žang, Sabalenka je odigrala mnogo više ovakvih mečeva i čini se da je to bila prevaga.

Žang je očigledno bila nervozna na startu meča. Nije uspela da pronađe svoje udarce i dok se ona tražila Sabalenka je svaku priliku maksimalno koristila. U pravim trenucima je pravila brejkove i na taj način poništavala svaki pokušaj Žang da se vrati u meč.

Apsolutno zaslužena pobeda Sabalenke koja tako dolazi do svoje druge grend slem titule. Titula u Melburnu joj neće doneti prvo mesto na WTA listi, jer nije osvojila niti jedan bod, ali sumnjamo da će to mnogo uticati na Sabalenku.

Žang sa druge strane takođe može biti prezadovoljna. Po prvi put je igrala u finalu nekog grend slema, a to finale će joj od ponedeljka doneti plasman među prvih deset na WTA listi. Velika čast za nju, jer je samo pre nje u prvih deset bila legenradna Li Na.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje