nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Krasnodar ostao bez dvojice ključnih igrača!

Ruski premijerligaš Krasnodar iz istoimenog grada danas je i zvanično ostao bez dvojice veoma važnih igrača. Naime, defanzivac Vitalij Kalešin odlučio je da završi igračku karijeru, dok je brazilski napadač Vanderson uz dogovor sa klubom nakon isteka ugovora postao slobodan agent.

36-godišnji desni bek Vitalij Kalešin u Krasnodar je stigao tokom leta 2013. godine, a do danas je za ovaj klub ostvario ukupno 119 nastupa, uz 3 gola i 15 asistencija. Tokom nedavno završene sezone na terenu se pojavio 26 puta, a u tom periodu postao je autor 4 asistencije.

31-godišnji centralni napadač Vanderson dres krasnodarskih “Bikova“ obukao je prvi put tokom septembra 2012. godine, kada je stigao na polusezonsku pozajmicu iz švedskog GAIS-a, a ruski klub odlučio je da već tokom sledeće zime otkupi kompletan ugovor Brazilca. Vanderson je do danas za Krasnodar ostvario ukupno 154 nastupa, uz 49 golova i 24 asistencije. Zbog tog učinka proglašen je za najboljeg strelca, 2. igrača sa najviše nastupa i 2. najefikasnijeg igrača u istoriji kluba (golovi+asistencije). Tokom prethodne sezone nastupio je na ukupno 21 utakmici i pritom je postigao 3 gola i 6 asistencija.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje