subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Krizi se nazire kraj, Lajović u četvrtfinalu Beograda

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Beogradu. Lajović je u okviru osmine finala savladao iskusnog Francuza Žeremija Šardija rezultatom 2:0, po setovima 6:3 6:4.

Veoma dobra i bitna pobeda za Lajovića koji je bio u katastrofalnoj seriji pre ovog turnira. Nakon nestabilne partije protiv Berankisa u prethodnoj rundi, Lajović je danas odigrao možda i najbolji meč u sezoni. Siguran na servisu, solidan na riternu i dobar u polju, Lajović je baš izgledao dobro na terenu.
Uvod meča nije bio najbolji, jer je odmah pretrpeo brejk, ali sve nakon toga je bilo na nivou. Lajović je do kraja prvog seta čak tri puta oduzeo servis protivniku, i rezultatom 6:3 osvojio prvi set.

Drugi set donosi još bolju igru srpskog tenisera. Lajović je konsantno pritiskao servis protivnika, te Šardi nikako nije mogao lako da dolazi do poena. U gotovo svakom servis gemu Francuz je branio brejk lopte, a konačno je poklekao u petom gemu kada je Lajović napravio brejki i kasnije relativno sigurno sačuvao svoj servis od kraja.
Za plasman u polufinale Lajović će igrati protiv Slovaka Andreja Martina

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje