sreda, 15. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za Ligu šampiona 2023/24: Atlètic Club d’Escaldes – Budućnost Podgorica

Danas kreću kvalifikacije za Ligu šampiona, tačnije, pretkolo kvalifikacija, gde od četiri ekipe do prvog kola može da dođe samo jedan tim. Igra se po sistemu ispadanja, a danas su na programu dve utakmice, čiji će se pobednici sastati u finalnom duelu. Ovaj mini turnir održaće se na Islandu.

Atlètic Club d’Escaldes biće predstavnik Andore, ekipa čija je tržišna vrednost procenjena na 3.830.000 evra, ekipa je od mahom španskih fudbalera, kao i državljana Andore, što je, naravno, i očekivano. Ne postoji pojedinac kog bismo istakli, ali svakako čovek na kog treba obratiti pažnju je centarfor Guillaume Lopez, koji je stigao redova ljutog rivala, ekipe FC Santa Coloma, pre godinu dana. Prošle sezone je upisao 28 nastupa uz 16 golova i 6 asistencija. Escaldes je prvenstvo završio na 1. mestu sa svega 2 boda više od Intera, što znači da je borba do samog kraja bila prilično gusta.

Budućnost iz Podgorice vredi oko 4.350.000 evra, ako se gleda igrački kadar, a reč je o ekipi mahom crnogorskih internacionalaca. Sudeći na osnovu transfermarkt sajta, najkvalitetniji pojedinci su Marko Pavlovski, inače centralni vezni, desni bek Uroš Ignjatović i levi bek Andrija Ražnatović. U poslednjih 7 sezona, Budućnost je 4x bila šampion, te ima iskustva igranja u kvalifikacijama i verujemo da će dati sve od sebe da danas ostanu neporaženi. Zoran Petrović, inače desnokrilni napadač koji je imao sjajnu sezonu iza sebe, dogovorio je prelaz u Petrolul od 1. jula, pa ćemo videti da li će uopšte danas nastupati.

Opipavanje snaga na ovakvim utakmicama je sasvim očekivano, te ćemo da probamo sa predlogom „X2&0-3“ po kvoti 1.75.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje