subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za masters u Madridu: Kraj za Olgu, Lajović, Troicki i Bašić u drugom kolu

Buran dan kada je masters u Madridu u pitanju. Danas je zvanično počeo ženski deo turnira, a pored toga dame su igrale drugo kolo kvalifikacija, a muškarci prvo.

Srpska teniserka Olga Danilović nije uspela da se plasira u glavni žreb turnira. Ona je poražena od Beloruskinje Arine Sabelenke rezultatom 6:4 6:2. Dosta iskusnija i u ovom trenutku jača igračica je pobedila i tu mlada Olga nije ništa mogla.

Dva srpska igrača u singlu su danas započeli svoje avanture u kvalifikacijama. Prvi je na terenu bio Dušan Lajović koji je rutinski pobedio Španca Danijela Himena Travera sa 2:0, po setovima 6:2 6:4. Ni u jednom trenutku se nije dovodila u pitanje pobeda Lajovića, jer je jasno da za klasu bolji igrač.

Viktor Troicki nije mogao bez drame. On je posle tri seta slavio protiv 300. igrača na svetu Argentinca Perda Cacina. Argentinac je poveo sa 1:0 u setovima, ali po ko zna koji put Viktor se vratio u meč. U trećem setu kada se lomilo, iskustvo Troickog je presudilo i na kraju je kroz iglene uši Srbin uspeo da se plasira u drugo kolo kvalifikacija u kom će igrati protiv Mihaijla Kukuškina.

Da Bosna i Hercegovina potencijalno ima dva predstavnika u singlu pobrinuo se Mirza Bašić koji je uspešno predbrodio prvo kolo. Bašić je u prvom kolu pobedio domaćeg igrača Nikolasa Alvaresa Varonu sa 2:1, po setovima 3:6 7:6 (7:2) 6:2. Apsolutno je prekretnica bio taj brejk drugog seta koji je Mirza uspeo da dobije. U drugom kolu Bašić će igrati protiv Nikoloza Basilašvilija.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje