sreda, 01. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Kveri bolji od Đerea, Lajović ispustio Iznera

Selekcija Amerike posle prvog dana Dejvis kup vikenda vodi sa 2:0 protiv Srbije. Srbija oslabljena ne igranjem Novaka Đokovića, Viktora Troickog kao i Filipa Krajinovića nije mogla više, ali daleko od toga da se obrukala.

Laslo Đere je poražen od Sema Kverija sa 3:1, po setovima 7:6 (7:4), 6:2 7:5 6:4, ali se nije obrukao. Kao što sam rezulatat govori vodila se lavovska borba, a jedan od glavnih krivaca za ovaj poraz jeste neiskustvo Đerea, odnostno nedostatak ovakvih mečeva.

U prvom setu Đere je dao „celog sebe“ i činilo se da gleda samo da se ne obruka, ali kada je uvideo da Kveri nije bauk i da sa njim može da se igra, onda je igrao sve bolje i bolje. Bio je apsotluno egal u svakom parametru teniske igre i svojom sjajnom igrom set odveo u taj brejk bez pružene brejk lopte. U taj brejku nije dao Kveriju da mu uđe u glavu pa je tako sad jednim mini brejkom osvojio prvi set.

Ta gotovo savršena igra iz prvog seta nije mogla da potraje još mnogo i tako je i bilo. Kveri je relativno lagano napravio dva brejka u drugom setu sa konačnih 6:2.

Treći set je bio sličan kao i prvi samo sa drugačijom završnicom. Gemovi su išli brzo, jer su serveri bili u ritmu. Ali u ključnom trenutku pred taj brejk Đere je ispustio servis, a Kveri kasnije lagano odservirao za 7:5.

Taj tragičan završetak trećeg seta je bio u glavi Đereu još neko vreme što je Kveri i iskoristio, i na startu četvrtog seta napravio još jedan brejk. To je naravno bio početak kraja, jer se Kveri do kraja meča skoncentrisao isključivo samo na svoj servis koji je sačuvao do kraja za konačnih 6:4.

U drugom meču između Dušana Lajovića i Dzona Iznera je viđena još veća borba. Ova dvojica kao po običaju igraju maratonske mečeve pa je tako bilo i ovog puta.Slavio je Izner sa 3:2, po setovima 6:4 6:7 (9:7) 6:3 3:6 i 7:6 (7:4).

Meč je bio potpuno izjednačen, a pobenika su odredile baš sitnice. Obojica su igrali vrlo malo od početka sezone pa je početak bio od velikog značaja. Tu je bio bolji Izner i iskoristio prvi pad u igri za brejk koji je naravno držao do samog kraja seta za 6:4.

Prvi set je proleteo za svega 35 minuta. Igrači su se navkli na uslove i ambijent i samim tim zaigrali mnogo bolje. Servirali su obojica jako dobro i jedino rešenje je bio taj brejk. Svi znamo da je Izner uvek favorit u taj brejkovima zbog svog servisa, ali Lajović je bio bolji u ovom za 1:1 u setovima.

Nastavio je Lajović sa dobrim igrama i prvi došao do dve vezane brejk lopte u trećem setu, ali nije ih iskoristio. To ga je koštalo brejka već u sledećem gemu koji je Izner čuvao do kraja seta za 6:3.

Slično kao u trećem igralo se i u četvrtom. Svaki od igrača je čekao mali pad ovog drugog,a prvi je poklekao Izner, i jednostavno ko god je gledao meč mogao je da vidi da je suđeno da se pobednik meča odluči u petom setu. Tako je i bilo, Lajović je napravio brejk za 5:3 i kasnije lagano odservirao za osvajanje četvrtog seta.

U petom setu obojica su igrali na sigurno. Glavni cilj je bio da se drži servis, pa ako se ukaže prilika za brejk odlično, u suprotnom nikom ništa. Taj brejk je bio neminovan, a u njemu je bio bolji Izner sa 7:4. Izner je tako doneo možda i krucialan drugi poen za Ameriku.

Ako se ne bude ništa menjalo sutra u dublu će igrati Milojevic/Zekić protiv Harisona/Dzonsona.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje