nedelja, 12. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Serija A, najava, predlozi za klađenje (Nedelja)

Danas je na programu dosta mečeva Serije A, a mi smo za vas spremili nekoliko najava istih.

18h Atalanta-Empoli

Atalanta se nalazi u paklenom ritmu. U igri su na tri fronta, što je sjajno,ali to im odnosi i dosta energije. Pre samo par dana su se plasirali u finale kupa, gde će igrati protiv Juventusa, a već u četvrtak ih očekuje i polufinale Lige Evrope sa Marsejom. Ipak, ne smeju sebi dozvoliti da zapostave ligu, jer su i tu u borbi za mesto koje vodi u Evropu. Liga Evrope im je udaljena 1, a Liga Šampiona 4 boda, dakle sve je otvoreno. Upravo zbog mečeva na više frontova,liga im je trpela tako da su tek u prethodnom kolu prekinuli niz loših rezultata u domaćem šampionatu. Sada, na ovom meču moraju ostvariti pobedu kako bi izvršili dodatni pritisak na rivale sa kojima se bore za mesto u Evropi. Što se tiče igre, pa može se reći, da je napadački, to ona stara Atalanta. Gasperinijeva četa bombarduje sa svih strana rivale. Eto u polufinalu kupa su dali 4 komada Fiorentini. Odbrana je ranjivija, najbolji primer su mečevi u ligi, protiv Kaljarija i Verone, slabih ekipa, gde je Atalanta davala po 2 ili više golova,ali nisu slavili.

Namerno sam spomenuo te dve ekipe, jer je Empoli sličan njima, tj u sličnoj situaciji,ali i sličnog kvaliteta. Empoli je u prethodnom kolu ostvario ogromnu pobedu na meču protiv Napolija i tom pobedom su uspeli da izađu iz opasne zone. Sada se nalaze na tri boda prednosti u odnosu na opasnu zonu i čini se da su na dobrom putu da ostanu u ligi. Izgleda da Davide Nikola radi sjajan posao još jednom. On se specijalizovao za “ izvlačenje “ timova iz teških situacija. Igrački, Empoli je tim koji ima problema sa napadom, zaista teško postižu golove. Što se tiče odbrane to im nije jača strana tima, pogotovo ne na gostovanjima gde primaju dosta golova.

Očekivani sastavi:

Atalanta BC possible starting lineup:
Carnesecchi; Djimsiti, Hien, Kolasinac; Hateboer, De Roon, Ederson, Ruggeri; Miranchuk, Lookman; Scamacca

Empoli possible starting lineup:
Caprile; Bereszynski, Walukiewicz, Luperto; Gyasi, Marin, Maleh, Pezzella; Zurkowski, Cambiaghi; Niang

Prognoza: Mogli bi da vidimo jedan efikasan meč gde bi domaćin mogao da da nekoliko golova.

Predlog: domaćin 2+ @ 1.53


18h Napoli-Roma

Derbi sunca kako se ovaj meč popularno zove u Italiji.

Napoli u ovo kolo ulazi nakon poraza od Empolija, a taj poraz se nadovezao i na neuspeh protiv Frosinonea gde su odigrali nerešeno 2-2. Ta serija loših rezultata ih je udaljila od mesta u Evropi naredne sezone. Sada za poslednjim mestom koje vodi u Evropu zaostaju čak 5 bodova i zaista će teško doći do te pozicije, jer im ni raspored,ali ni forma ne idu na ruku. Odbrana Napolija je veliki problem. Džabe napad odradi svoje i da golove,kada to odbrana uprska. Na prste jedne ruke se mogu nabrojati mečevi na kojima Napoli ove sezone nije primio gol,što je zaista loše po njih. Napad je dobar, gotovo redovno daju golove,ali kažem, džaba to sve sa takvom odbranom.

Roma je ove nedelje imala dosta posla. Odigrali su zaostali meč sa Udinezeom, tačnije završili ga i slavili. Slavili su i time napravili veliki korak ka mestu koje vodi u Ligu Šampiona naredne sezone. Oni su takođe i u Ligi Evrope, gde igraju polufinale i to sa Leverkuzenom. Dakle, jedna dobra sezona za njih. Preporod su doživeli kada je na klupu seo Daniele de Rosi. Neverovatno šta je učinio sa timom, koliko je promenio DNK ekipe i od jedne osrednje ekipe su došli do pobedničkog mentaliteta, ekipe koja napada svih 90 minuta, gde nema izgubljene lopte i što je još bitnije, napravio je tim koji pobeđuje i osvaja bodove. Napad zaista sjajno funkcioniše, preporodio je Dibalu koji je postao apsolutni lider ovog tima. Uz njega tu je i Lukaku,ali i svi ostali igrači. Napravljena je jedna ofanzina mašinerija koja daje golove na gotovo svakom meču. Nema sumnje da će napadački igrati i na ovom meču.

Očekivani sastavi:

Napoli possible starting lineup:
Meret; Di Lorenzo, Jesus, Rrahmani, Rui; Anguissa, Lobotka, Zielinski; Politano, Osimhen, Kvaratskhelia

Roma possible starting lineup:
Svilar; Karsdorp, Mancini, Huijsen, Angelino; Bove, Cristante, Pellegrini; Dybala, Abraham, El Shaarawy

Prognoza: Ovo bi mogao biti meč gde ćemo videti golove na obe strane terena.

Predlog: GG @ 1.80


20:45h Fiorentina-Sasuolo

Fiorentina u ovo kolo ulazi u dosta lošem raspoloženju. Oni su protekle nedelje ispali iz kupa Italije, tačnije, poraženi su u polufinalu iako su imali prednost iz prvog meča. Nema sumnje da ih je taj poraz dosta utukao i obezhrabrio,ali nema vremena za tugovanje, jer ih i očekuju mečevi u Ligi Konferencije,ali i u domaćem šampionatu. U ligi su isto u dosta teškom položaju, zaista će teško uspeti da doguraju do mesta koje vodi u Evropu, tako da im jedina nada ostaje Liga Konferencije gde igraju u polufinalu protiv Klub Briža. Što se tiče stila igre,on se ukratko može opisati, kao tim koji ima solidan napad i poroznu odbranu. Retki su mečevi gde ne daju,ali isto tako su retki mečevi i gde ne primaju golove.

Njima gostuje ekipa Sasuola. Sasuolu gori pod nogama. Nalaze se u opasnoj zoni sa čak 5 bodova zaostatka za mestom koje ih ostavlja u ligi. Dakle, iz kola u kolo situacija je sve gora. U prethodnom kolu su pretrpeli žestok poraz od Lećea kući i to ih je udaljilo podosta od Serije A. Odbrana je glavni kirvac za sve loše rezultate. Odbrana Sasuola je zaista loša ove sezone. Previše golova su primili, previše, gde i napad ne može to da pokrije,a moram reći da i napad nije na nivou kakav je znao biti prethodnih godina. Ipak, bilo kako bilo oni moraju napasti na ovom meču i to od samog starta, ukoliko žele neku priliku da izbore opstanak i naredne sezone.

Očekivani sastavi:

Fiorentina possible starting lineup:
Terracciano; Kayode, Milenkovic, Ranieri, Parisi; Duncan, Lopez; Ikone, Beltran, Sottil; Kouame

Sassuolo possible starting lineup:
Consigli; Toljan, Erlic, Ferrari, Doig; Racic, Boloca; Defrel, Thorstvedt, Volpato; Pinamonti

Prognoza: Mogao bi ovo biti jedan efikasan duel

Predlog: 3+ @ 1.73

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje